Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Otrasný prípad z bratislavskej nemocnice: Sanitára brutálne napadli podvodníci! Neuveríte, čo bolo dôvodom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na bratislavských Kramároch sa tento týždeň udial doslova otrasný prípad. Sanitára pracujúceho v nemocnici totiž zmlátili dvaja cudzinci, ktorí sa vydávali za dobrovoľníkov organizácie Unicef. Zamestnanec bol po útoku doudieraný a napriek zraneniam nastúpil do práce. Na polícii podal trestné oznámenie.

Incident sa v bratislavskej nemocnici Akademika L. Dérera odohral ešte v stredu 7. febrára dopoludnia. Sanitár Roland sa spolu s pacientom vybral na röntgen, keď pri vstupnej bráne si všimol podozrivú osobu. Tá od ľudí žiadala podpisy pod údajnú petíciu, pričom tvrdila, že je dobrovoľníkom z organizácie Unicef. Sanitár ženu spred budovy, spolu s vrátničkou vyhnal a vybral sa do pôvodného cieľu. To bol však len začiatok.

Archívne VIDEO Pacientka čakala na vyšetrenie pred budovou pred infekčným oddelením na Kramároch

Pacientka čakala na vyšetrenie pred budovou pred infekčným oddelením na Kramároch

Sanitár sa následne pohyboval po rádiologickom oddelení. Tu došlo k útoku. Všimol si totiž, ako si dvaja muži prisadli k staršej pani, ktorú presviedčali, aby podpísali dokumenty a žiadali od nej peniaze. Rovnako išlo o falošných dobrovoľníkov UNICEF-u. "Mali pri sebe falošné tabuľky a dokumenty UNICEF. Prisadli si k staršej pani - jeden zľava, druhý sprava. Jeden z nich začal lámanou slovenčinou panej vysvetľovať, kde má papiere podpísať a ako prispieť na charitu. Druhý sa jej zatiaľ hrabal v kabelke," uviedol sanitár. Informuje o tom portál pluska.sk. Hárok im následne vytrhol a pani upozornil, čo robia. Muži, ktorí boli podľa sanitára cudzinci, zamestnanca nemocnice následne napadli. 

"Okamžite som povedal, že idem volať políciu. Zozadu ma však napadli a opakovane ma začali kopať a udierať päsťou do záhlavia, hrudníka i krížov. Asi 30-krát ma perom pichli do ľavej ruky, hrude i ramena," uviedol. Na tele po útoku má viaceré modriny. "Hrával som americký futbal, takže som zvyknutý na údery, kopance a pády. Párkrát som ich zhodil na zem, no neudieral som ich, keďže som zdravotník. Len som sa pasívne bránil. Po toľkých úderoch som bol dezorientovaný a ich cieľom bolo, dostať sa k podpisovému hárku, ktorý som držal v ruke. Keď sa im to podarilo, okamžite utiekli," priznal Roland. Po útoku mu pomáhali pacienti čakajúci na chodbe, celý incident trval asi 5 minút. 

Rolanda následne ošetril lekár úrazovej ambulancie priamo v nemocnici. Napadnutému kolegovi odporučil 7-dňovú PN-ku. Napriek odporúčaniu lekára však Roland ďalší deň nastúpil do práce, a to napriek bolestiam kolena, členka a hrudníka. Ešte v ten deň opustil budovu v sprievode policajtov, na polícii podal trestné oznámenie. Za to, že z práce odišiel bez ohlásenia, dostal od nadriadenej ústne napomenutie. "Chcel by som ľudí poprosiť, aby si dali pozor na svoje veci, a aby nahlásili týchto podvodníkov, ak s nimi prídu do styku," dodal na záver sanitár. Incident potvrdili aj bratislavskí policajti. "V uvedenom prípade poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III začal trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva. Aktuálne sa realizujú úkony v rámci prípravného konania. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Jana Šimunková.

Viac o téme: UnicefPodvodníciútok v nemocniciNapadnutie sanitára
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu