Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nehodu Andreja Danka stále vyšetrujú! Zatiaľ však nikto nebol obvinený

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/ Jakub Kotian, Pavol Zachar, Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA -Nehodu podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) stále vyšetrujú. Nateraz nebol nikto obvinený ani neboli uložené žiadne sankcie. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytla prokurátorka a hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová.

"Uvedená trestná vec je stále v štádiu prípravného konania, sú vykonávané procesné úkony, termín ukončenia skráteného vyšetrovania preto nie je možné určiť. Keďže trestné stíhanie je vedené vo veci (teda nebolo vznesené obvinenie žiadnej osobe), nateraz neboli uložené žiadne sankcie," uviedla hovorkyňa.

archívne video

Výbor k nehode Andreja Danka nebol uznášaniaschopný: Reakcia Tibora Gašpara (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Polícia žiadne bližšie detaily neuviedla. Ako skonštatovala hovorkyňa bratislavského krajského riaditeľstva polície Jana Šimunková, zverejňovanie akýchkoľvek informácií by vzhľadom na charakter veci a prebiehajúce štádium konania mohlo zmariť, prípadne sťažiť samotné dokazovanie.

K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Opozícia kritizovala, že Danko odišiel z miesta incidentu. Rovnako namietala postup polície, za zlyhanie považuje vykonanie dychovej skúšky na druhý deň. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizoval, že zverejní detaily vyšetrovania nehody aj kamerové záznamy, keď prokuratúra dokončí vyšetrovanie.

Viac o téme: NehodaVyšetrovanieObvinenie Andrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu