Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Andrej Danko volá po ráznej zmene rokovacieho poriadku: Pellegrini podľa neho nezvláda riadenie parlamentu

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

PEZINOK - Podpredseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko volá po ráznej zmene rokovacieho poriadku Národnej rady (NR) SR. Povedal to na pondelkovej tlačovej konferencii.

"Peter Pellegrini, žiaľ, nezvláda riadenie Národnej rady SR a odmieta reformovať rokovací poriadok tak ako som to urobil ja v roku 2016," povedal Danko. Ide podľa neho o alibizmus. Šéf národniarov zároveň nesúhlasí s dodatočnými úpravami navrhovanej novely Trestného zákona. Preferuje, aby bola legislatíva schválená v znení, ktoré vlani v decembri odobrila vláda.

aktuálne video

Tlačová konferencia Andreja Danka, ktorý oznamuje kandidatúru na prezidenta SR (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Ja som povedal, že nech schválime zákon, aký prišiel do parlamentu," zdôraznil. Na stole sú podľa neho návrhy na úpravu premlčacích lehôt či hraníc spôsobenej škody. "Nie som zástanca takéhoto prístupu," podotkol s tým, že aj preto nebol prítomný na hlasovaní parlamentu v prvom čítaní.

Predseda NR SR a Hlasu-SD Peter Pellegrini cez víkend deklaroval, že úpravy navrhovanej novely Trestného zákona reagujú na pripomienky Európskej komisie i Generálnej prokuratúry SR. Poslanci o novele Trestného zákona rokujú v skrátenom legislatívnom konaní. Minulý týždeň bola posunutá do druhého čítania. Rozprava k návrhu na skrátené konanie trvala tri týždne, pretože sa opozícia vo veľkom počte hlásila do rozpravy. Diskusiu v prvom čítaní koalícia skrátila na 20 hodín. Opozícia takýto postup kritizovala. Novelu v prípade jej schválenia plánuje napadnúť na Ústavnom súde SR.

Viac o téme: NR SRAndrej DankoPeter PellegriniNárodná rada SRZmena rokovacieho poriadku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu