Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Schôdza o odvolávaní Andreja Danka pre okolnosti nehody bude vo štvrtok

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie šéfa SNS Andreja Danka z postu podpredsedu Národnej rady (NR) SR pre okolnosti jeho dopravnej nehody bude vo štvrtok (18. 1.) od 17.00 h. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

archívne video

Andrej Danko reaguje na dopravnú nehodu (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS)

Opozícia po zverejnení informácie o Dankovej nehode kritizovala postup polície. Za zlyhanie považuje vykonanie dychovej skúšky na druhý deň po nehode. Polícia mala podľa opozičných strán Danka o takom čase zobrať na krvné testy. Opozícia kritizuje aj to, že Danko neostal po nehode na mieste. Zdôrazňuje, že Danko ako verejný činiteľ by mal byť príkladom "riadneho a zodpovedného prístupu k dodržiavaniu zákonov a mal by byť morálnou autoritou".

NRSR
Zobraziť galériu (2)
NRSR  (Zdroj: SITA/Milan Illík)

V prípade dopravnej nehody Danka nariadil prezident Policajného zboru Ľubomír Solák kontrolu postupu policajtov. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizuje zverejnenie detailov vyšetrovania nehody.

K dopravnej nehode došlo vo štvrtok (11. 1.) večer v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal. Polícia potvrdila, že Danko sa dychovej skúške podrobil v piatok (12. 1.) popoludní. Mala negatívny výsledok. Danko sa za incident ospravedlnil a deklaroval, že škodu zaplatí.
 

Viac o téme: NehodaSchôdzaOdvolávanieAndrej DankoNRSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu