Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Novým šéfom Všeobecnej zdravotnej poisťovne bude Michal Ďuriš

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Novým šéfom štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) bude od štvrtka (11. 1.) Michal Ďuriš. Na poste nahradí Ľubicu Hlinkovú, ktorú ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) v stredu odvolala. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

archívne video

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Ministerka dnešným dňom odvolala súčasné vedenie VšZP na čele s generálnou riaditeľkou a predsedníčkou predstavenstva Ľubicou Hlinkovou. (...) Aby bolo zachované plynulé fungovanie VšZP v zmysle zákona, došlo k zmene stanov poisťovne, vďaka čomu je možné, aby bolo predstavenstvo poisťovne dočasne jednočlenné," priblížili.

Zuzana Dolinková
Zobraziť galériu (2)
Zuzana Dolinková  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Dolinková zároveň Hlinkovej a odchádzajúcim členom predstavenstva poďakovala. "Verím, že nové vedenie VšZP bude efektívne pokračovať v zlepšovaní manažmentu najväčšej zdravotnej poisťovne na Slovensku," doplnila.

O Ďurišovi ako možnom šéfovi štátnej poisťovne  informovala ešte v decembri. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou mu vtedy udelil predchádzajúci súhlas potrebný na voľbu predsedu predstavenstva. Ďuriš už vo VšZP pôsobil v minulosti, bol okrem iného aj členom predstavenstva poisťovne či vedúcim sekretariátu generálneho riaditeľa.

Viac o téme: Šéf Všeobecná zdravotná poisťovňaMichal ĎurišZuzana Dolinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu