Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V kauze exšéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne má ísť o úplatky: Odhadujú sumu minimálne 160-tisíc eur

Miroslav Kočan Zobraziť galériu (2)
Miroslav Kočan (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - V korupčnej kauze obvineného exšéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Miroslava K. má ísť o úplatky v minimálnej výške 160.000 eur. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

"K trestnému činu malo dôjsť od novembra 2016 do bližšie nezistenej doby v štvrtom kvartáli roku 2017. Išlo o úplatky v celkovej minimálnej výške 160.000 eur," podotkla hovorkyňa.

archívne video

Drucker vyzval vládu, aby nehazardovali so zdravím občanov: Venujte sa poctivo zdravotníctvu! (Zdroj: Topky/Maarty)

Úrad špeciálnej prokuratúry potvrdil, že za korupčné trestné činy bolo vznesené obvinenie dňa 20. decembra 2023 "osobe M. K. (za pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku) a R. B. (za pokračovací zločin podplácania)". Z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru doplnili, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou tri osoby. "Vzhľadom na skutočnosť, že prípravné konanie je v zmysle príslušných ustanovení Trestného poriadku konaním neverejným, nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie o stave prebiehajúceho vyšetrovania," doplnili.

V súčasnosti generálny tajomník služobného úradu ministerstva školstva Miroslav K. považuje obvinenie za úplne absurdné a vymyslené. Avizoval, že sa bude voči obvineniu brániť. Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) reagoval, že naďalej má jeho dôveru.

Tomáš Drucker
Zobraziť galériu (2)
Tomáš Drucker  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: úplatokKorupciaSkutokVšeobecná zdravotná poisťovňaMiroslav KočanRadoslav Bardún
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu