Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Od seniora vylákal nekresťanské peniaze: Podvodník si prilepšil o takmer pol milióna EUR! Okrádal ho viac ako štyri roky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM- Takmer 450.000 eur vylákal od 72-ročného seniora 48-ročný muž z okresu Nové Mesto nad Váhom. Polícia ho obvinila z podvodu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Na sociálnej sieti o tom v sobotu informovala trenčianska krajská polícia.

archívne video

Podvodník pripravil 91-ročnú seniorku o 7-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Muž od seniora vylákal peniaze pod rôznymi zámienkami. Časť sumy mala byť pôžička, ktorá mala najskôr slúžiť na úhradu nákladov liečby a následne pohrebu páchateľovho otca. "Neskôr pod rôznymi zámienkami opätovne vylákal od poškodeného finančné prostriedky na úhradu nákladov opravy a následného predaja jeho rodinného domu. Poškodenému tvrdil, že predajom domu mu chce dlh splatiť," uviedli policajti.

Obvineného stíhajú na slobode

Páchateľ počas obdobia viac ako štyroch rokov poškodenému predkladal sfalšované listiny, e-mailové komunikácie neexistujúcich osôb vystupujúcich v mene bankových inštitúcií, notárskych úradov a vymyslených štátnych orgánov. Tie mali vypovedať o rôznych blokáciách na predaj uvedeného rodinného domu. "Poškodený mu sumu 449.992 eur poskytol v 104 splátkach v hotovosti aj prevodmi na bankové účty," dodala polícia. Obvineného stíhajú na slobode.

Viac o téme: PodvodSeniorPolícia Nové Mesto nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu