Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pellegrini nevylúčil, že diskusiu pri rozpočte pre obštrukcie ukončí

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) nevylúčil, že ukončí diskusiu k návrhu štátneho rozpočtu skôr, ako vystúpia prihlásení rečníci. Poukázal na rokovací poriadok, ktorý takúto možnosť dáva. Podčiarkol, že obštrukcia opozície obmedzuje chod parlamentu a vyzval "príčetné" strany, aby sa dištancovali od konania poslancov z hnutia Slovensko. O ďalšom postupe sa poradí v koalícii.

VIDEO KDH je za schválenie rozpočtu čo najrýchlejšie, k obštrukcii Matoviča sa nepridávajú

KDH je za schválenie rozpočtu čo najrýchlejšie, k obštrukcii Matoviča sa nepridávajú (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Opozícia predviedla v priamom prenose, ako podľa nich vyzerá odborná a dôkladná diskusia k návrhu štátneho rozpočtu," podotkol Pellegrini. Poukázal na obštrukciu poslancov z opozície, najmä z hnutia Slovensko. Označil to za deštrukciu fungovania NR SR. "Táto deštrukcia spočíva v tom, že ich poslanci predložili vymyslené a nezmyselné pozmeňujúce návrhy k štátnemu rozpočtu," povedal.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Chápe právo opozície na obštrukcie, ale všetko má podľa neho svoje hranice a pravidlá. Pellegrini dodal, že opozícia a najmä poslanci z hnutia Slovensko takto škodia nie vláde, ale ľuďom. Upozornil, že ak sa rozpočet neprijme tento rok, nebudú mať domácnosti zastropované ceny energií, financie nepôjdu ani do jednotlivých rezortov a na ďalšiu pomoc ľuďom. Zdôraznil, že poslanci majú ľuďom pomáhať.

Viac o téme: DiskusiaŠtátny rozpočetNRSRPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu