Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Drucker sa zastal svojho šéfa úradu, ktorého polícia obvinila

Tomáš Drucker Zobraziť galériu (3)
Tomáš Drucker (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Miroslava Kočana obvinili z trestného činu prijímania úplatku. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu MŠVVaŠ. Tomáš Drucker sa svojho šéfa úradu zastal. Informácia o obvinení ho aj vzhľadom na kariéru Kočana ako úspešného manažéra veľmi prekvapila.

archívne video

Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Obvinenie považujem za úplne absurdné a vymyslené," povedal Kočan. Avizoval, že voči obvineniu, ktoré mu vzniesli pre skutky z rokov 2016 a 2017, keď pôsobil ako šéf štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP), sa bude brániť.

Miroslav Kočan
Zobraziť galériu (3)
Miroslav Kočan  (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"V rokoch 2016 až 2017 sa VšZP pod mojim vedením riadila ozdravným plánom s prísnou kontrolou využívania finančných prostriedkov. Vďaka tomu sa v roku 2017 dostala z hlbokej straty do zisku. Voči rozhodnutiu podávam rozklad a som pripravený brániť svoje dobré meno všetkými dostupnými právnymi prostriedkami," uviedol Kočan.

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) reagoval, že rešpektuje nezávislosť orgánov činných v trestnom konaní, no informácia o obvinení ho aj vzhľadom na kariéru Kočana ako úspešného manažéra veľmi prekvapila. Naďalej má jeho dôveru.

Viac o téme: KorupciaObvinenie VšZPMiroslav Kočan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu