Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovská dráma v Bratislave: Do lisovacej časti smetiarskeho auta padol 50-ročný muž

Smetiar Zobraziť galériu (3)
Smetiar (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sa vo štvrtok o 7.15 h pri odvoze papiera dostal do lisovacej časti vozidla 50-ročný muž. Informovala manažérka externej komunikácie bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Zuzana Balková.

archívne video

Muž v bratislavskom podniku napadol druhého muža, hrozí mu väzenie (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

"Do lisovacej časti vozidla sa dostala okrem odpadu aj osoba. Nedošlo k spusteniu lisovacieho zariadenia. Zamestnanci OLO okamžite zareagovali a zavolali všetky záchranné zložky," uviedla Balková. Ako priblížila, muž má poranenia dolnej časti tela a je v stabilizovanom stave. Bližšie informácie sú predmetom policajného vyšetrovania. 

 Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková informovala, že zranený muž sa mal nachádzať na Ulici Milana Pišúta. Hliadka na mieste zistila, že pravdepodobne ide o človeka bez domova. Pracovníci OLO ho podľa doposiaľ zistených informácií počas zberu odpadu vysypali spolu s kontajnerom do nákladného priestoru vozidla.

Je to tragédia zimného obdobia, bezdomovci hľadajú teplo

V zimných mesiacoch sú už tradične zamestnanci OLO ostražitejší. Podobný prípad totiž nie je až tak ojedinelý, ako by sa mohlo zdať. „Táto udalosť nás mrzí. Žiaľ, práve v chladných mesiacoch ľudia bez domova hľadajú útočisko pred zimou v zberných nádobách na papier. Oblasti so zvýšenou pravdepodobnosťou výskytu takýchto udalostí monitorujeme spoločne s organizáciami, ktoré sa starajú o ľudí bez domova. Tie zároveň ľudí bez domova pravidelne informujú o nebezpečí spojenom s prespávaním v kontajneroch. Posádky OLO kontajnery pred výsypom vizuálne kontrolujú a sú pre prípad takýchto udalostí riadne preškolené. Sú poučené, ako v takýchto mimoriadnych situáciách reagovať a pomôcť ľuďom bez domova. Pracujeme aj na dlhodobom riešení a technickom vybavení našich vozidiel tak, aby sme vedeli do budúcna týmto situáciám predchádzať ,“ zareagovala Zuzana Balková, manažérka externej komunikácie OLO.

Viac o téme: LisPapierOLOBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu