Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Programové vyhlásenie vlády podľa hnutia Slovensko ukazuje, že kradnúť sa opäť oplatí

Hnutie Slovensko Zobraziť galériu (3)
Hnutie Slovensko (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Programové vyhlásenie vlády (PVV) dáva signál, že kradnúť sa opäť oplatí. Skonštatovalo to hnutie Slovensko na pondelkovom tlačovom brífingu. Tvrdí, že vláda oklamala ľudí a nedodržali sa predvolebné sľuby.

archívne video

Michal Šipoš o situácii vo vláde (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Kritizuje zníženie trestov za korupčné a ekonomické trestné činy aj zmeny na Úrade špeciálnej prokuratúry, ktoré sa podľa neho evidentne chystajú. Takéto zmeny považuje za signál do spoločnosti, že kradnúť sa opäť oplatí.

Programové vyhlásenie vlády podľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Šéf hnutia Igor Matovič tvrdí, že vláda oklamala ľudí, pretože napriek predvolebným sľubom plánuje zrušiť rodičovský dôchodok rodičom, ktorých deti pracujú na Slovensku. Tiež, že nijak negarantuje zníženie cien potravín ani energií.

Hnutie Slovensko zároveň upozornilo, že plánované rozdelenie verejnoprávnej RTVS je snahou docieliť jej ovládnutie. "Rozdelením by sa zaklincoval posledný klinec do rakvy objektívnej a nezávislej žurnalistike," skonštatovala poslankyňa a exministerka kultúry Natália Milanová.

Natália Milanová
Zobraziť galériu (3)
Natália Milanová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Oblasť zdravotníctva podľa poslanca a exministra zdravotníctva Mareka Krajčího nepriniesla nič nové. Podotkol, že nie je jasné, či bude pokračovať výstavba univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách. Skritizoval tiež, že vláda sa síce odvoláva na potrebu regulácie v zdravotníctve, no zdá sa, že bude naďalej rozdávať súkromníkom.

Viac o téme: Igor MatovičSlovenskoPVVPogramové vyhlásenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu