Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Videoodpoveď na Blahu a jeho upratovanie? Poslanec SASKY ho napodobnil po svojom, pozrite sa na jeho kanceláriu

Dostál nepriamo zareagoval na video Blahu.
Dostál nepriamo zareagoval na video Blahu. (Zdroj: Facebook/Ondrej Dostál, Telegram.com/Ľuboš Blaha)

BRATISLAVA - Ešte pred niekoľkými týždňami jeho video rozpútalo mediálnu a politickú búrku v opozícii, pričom viacerí, najmä v radoch KDH, boli z jeho obsahu zhrození. Teraz sa ukazuje, že reakcie na podobné videá môžu byť aj kreatívne či miernejšie. Dôkazom je aj najnovší počin poslanca Ondreja Dostála, ktorý sa tiež sťahoval do svojej novej kancelárie. Jeho sťahovanie síce prebehlo veľmi podobne, ako to Blahovo, no napriek tomu to bolo celé inak.

archívne video

Video Ľuboša Blahu, ktoré zožalo kritiku opozície po tom, ako si začal robiť "poriadok" v kancelárii (Zdroj: Telegram/Ľuboš Blaha)

Blaha sa na predmetnom videu vôbec netajil svojím obdivom k radikálnemu predstaviteľovi kubánskej revolúcie Che Guevarovi. Pri tejto príležitosti si ho dokonca zavesil jeho portrét na stenu, pričom z nej odstránil ten s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, čo mnohých pobúrilo. Rovnako odstránil z kancelárie vlajku Európskej únie. Neskôr sám predseda parlamentu potvrdil, že sa mu Blaha v súkromnom rozhovore doznal k tomu, že to spätne považuje za chybu.

Prišla reakcia od opozičného poslanca

Video s Blahovým sťahovaním už však napriek tomu za celý týždeň zasiahlo množstvo užívateľov po sociálnych sieťach a stalo sa veľmi populárnym. Na tento príspevok nečakane zareagoval predstaviteľ klubu SaS Ondrej Dostál, ktorý sa podujal natočiť vlastné video o tom, ako sa sťahuje do novej kancelárie. Všetko nasvedčuje tomu, že ide o akúsi nepriamu odpoveď na Blahu.

"Konečne som sa dostal k prebratiu a zariaďovaniu poslaneckej kancelárie. Pravda a láska musia zvíťaziť nad lžou a nenávisťou," napísal Dostál, ktorý si so sebou do kancelárie priniesol portrét nie len Zuzany Čaputovej, ale aj Václava Havla, prvého česko-slovenského nekomunistického prezidenta. Spolu si s ďalšími predmetmi priniesol aj vlajky EÚ, Ukrajiny, ale aj NATO, či publikáciu "Zločiny komunizmu". 

Viac o téme: VideoKanceláriaPortrétSmer-SDSaSOndrej DostálĽuboš BlahaZuzana ČaputováSASKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu