Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pellegrini prezradil, kedy bude parlament odvolávať Blahu: Zavarilo mu známe video, ktoré už oľutoval!

Blaha už video oľutoval, no opozícia trvá na odvolávaní. Zobraziť galériu (2)
Blaha už video oľutoval, no opozícia trvá na odvolávaní. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na odvolanie Ľuboša Blahu (Smer-SD) z postu podpredsedu parlamentu by mohla byť v utorok (14. 11.). Informoval o tom predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) s tým, že budúci týždeň môže byť aj schôdza k programovému vyhláseniu vlády.

archívne video

Šéf Hlasu Peter Pellegrini vysvetlil, prečo bol v stredu nečakane za Zuzanou Čaputovou v paláci (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Určite nemôžeme očakávať, že prvý počin vládnej koalície bude, že v tajnom hlasovaní odvolá podpredsedu. Ale či sa schôdza otvorí, alebo neotvorí, to je už druhá otázka," skonštatoval Pellegrini. Blahu chcú odvolávať opoziční poslanci po zverejnenom videu, v ktorom odstránil vo svojej kancelárii vlajku Európskej únie a portrét prezidentky Zuzany Čaputovej.

Pellegrini prezradil, kedy bude
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Pellegrini označil jeho konanie za detinské a trápne. Zároveň ocenil, že ho podpredseda parlamentu kontaktoval a označil svoje správanie za chybu, pričom svoj čin nepovažuje za najšťastnejší.

Podpisy začalo zbierať KDH

Poslanci NR SR za KDH odovzdali v utorok (7. 11.) návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chcú odvolať Ľuboša Blahu (Smer-SD) z postu podpredsedu parlamentu. Na podanie návrhu sa poslancom podarilo vyzbierať 40 podpisov aj od opozičných kolegov.

KDH považuje správanie podpredsedu NR SR za dehonestujúce. Kritizuje tiež, že portrét prezidentky nahradil Blaha portrétom zahraničného predstaviteľa najradikálnejšieho komunistického krídla Che Guevaru.

Viac o téme: OdvolávanieSmer-SDPeter PellegriniĽuboš BlahaParlamentHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu