Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zemetrasenie zasiahlo rodnú obec matky Erika Tomáša, malo tam epicentrum: Radikálny krok poslanca!

(Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

ĎAPALOVCE – Nečakané a šokujúce. Také boli otrasy, ktoré v pondelok večer pocítili obyvatelia na východe Slovenska. Jedno z najsilnejších zemetrasení za niekoľko desiatok rokov, aké sme u nás mali, si vyžiadalo nemalé materiálne škody. Jednou z najviac postihnutých je obcí sú Ďapalovce, ktoré ležia takmer priamo v epicentre.

Zemetrasenie v Spišskej Novej Vsi (Zdroj: Tip čitateľa)

V malej dedine vo vranovskom okrese má svoje korene poslanec za Hlas-SD Erik Tomáš. "Zemetrasenie, ktoré postihlo východ Slovenska, malo epicentrum v katastri rodnej obce mojej mamy Ďapalovce, v okrese Vranov nad Topľou,“ uviedol. Telefonoval už so starostom obce, od ktorého zistil, že sú poškodené prakticky všetky domy, v niektorých sa už nebude dať bývať. Podobne sú na tom aj ďalšie obce.

 

EPICENTRUM ZEMETRASENIA V RODNEJ OBCI MOJEJ MAMY.🙏😢VLÁDA MUSÍ POMÔCŤ VÝCHODU! Zemetrasenie, ktoré postihlo východ...

Posted by Erik Tomáš on Tuesday, October 10, 2023

„Posielam okamžite finančnú pomoc. Ďapalovčanom, ako aj všetkým východniarom postihnutým zemetrasením však v prvom rade musí pomôcť štát. A to nielen pri odstraňovaní škôd, ale aj ich kompenzácií v prípade, ak nebude stačiť pokrytie poistkami,“ uviedol Tomáš. Vládu vyzval, aby okamžite konala. „Ak nebude jej pomoc adekvátna, vloží sa do toho nová vláda,“ dodal.

Viac o téme: Zemetrasenie Erik Tomáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu