Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jaroslav Haščák podal trestné oznámenie pre konverzáciu, ktorú zverejnil Igor Matovič

Jaroslav Haščák
Jaroslav Haščák (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Finančník Jaroslav Haščák podal trestné oznámenie pre zneužitie právomoci orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) v kauze mobilných správ, ktorú nedávno otvoril líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič. TASR o tom informoval jeho právny zástupca Martin Škubla. Matovičove septembrové vyjadrenia vníma obhajoba ako dôkaz o vážnom podozrení z nezákonného úniku informácií zo živého policajného spisu.

"Je zrejme len náhodou, že negatívne ladené vyjadrenia Igora Matoviča proti neštátnym zdravotným poisťovniam prišli len pár dní pred voľbami a tesne pred ukončením prepoisťovacej kampane. A rovnako bude náhodou, že obsah telefónu zrejme poskytla vyšetrovacia súčasť Národnej kriminálnej agentúry pod názvom tím Gorila," skonštatoval Škubla.

Archívne video: Matovič zatiaľ rozhodnutie súdu o Haščákovi nedostal, hovorí o snahe umlčať ho

Matovič zatiaľ rozhodnutie súdu o Haščákovi nedostal, hovorí o snahe umlčať ho (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


Trestné oznámenie je podľa právneho zástupcu smerované voči organizovanej skupine z prostredia vyšetrovania, polície a médií. Poukazovať má podľa neho na vážne podozrenie z nezákonného obchodovania s výsledkami prebiehajúceho vyšetrovania. Obhajoba zároveň avizuje, že v rámci prebiehajúcich konaní bude o týchto nezákonnostiach informovať Ústavný súd SR, Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) či Europol.

Komunikácia bola zverejnená v septembri

Obhajoba zároveň pripomenula, že Haščákove telefóny boli zaistené 1. decembra 2020 pri úkonoch, ktoré sú aktuálne aj predmetom podania na ESĽP. Nezákonnosť týchto úkonov mala pritom vyplynúť z rozhodnutí súdov a i generálnej prokuratúry. "Pričom Ústavný súd SR ich v januári tohto roka označil za protiústavnú fishing expedition, t. j. výpravu za hľadaním čohokoľvek," dodal Škubla.

Matovič zverejnil v septembri úryvok údajnej komunikácie z jesene 2020 medzi Haščákom a lídrom SaS Richardom Sulíkom. Ten mal podľa správ Sulíka inštruovať v argumentácii pri riešení dofinancovania zdravotných poisťovní.

Viac o téme: Igor MatovičRichard SulíkJaroslav Haščák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu