Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE FOTO V známom vinárstve na východe Slovenska sa prepadla pivnica: Pod zemou zostali ľudia! Jeden prišiel o život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

TREBIŠOV - Jeden človek prišiel o život po tom, ako vo štvrtok došlo k zasypaniu rekonštruovaných pivničných priestorov vo vinárstve vo Veľkej Bare v okrese Trebišov. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Podľa doterajších informácií boli zasypaní celkovo štyria ľudia.

Aktualizované 14:55 

Trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia začala polícia v súvislosti so štvrtkovým zavalením štyroch ľudí v pivnici vinohradu vo Veľkej Bare v okrese Trebišov, pri ktorej zahynula jedna osoba. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Aktualizované 14:20

Strop objektu pivničných priestorov vinohradu zavalil štyroch ľudí. Žiaľ, 51-ročný muž svojim zraneniam podľahol na mieste, 63-ročného muža transportovali leteckí záchranári do jednej z košických nemocníc. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel iba ľahké zranenia, ktoré si vyžiadajú 7-dňovú dobu liečenia a práceneschopnosti. Ďalšie dve osoby, ktoré sa v pivničných priestoroch nachádzali, vyviazli bez zranení. Dychové skúšky boli negatívne, u nebohého nariadil obhliadajúci lekár vykonanie pitvy, ktorá zároveň potvrdí alebo vyvráti prítomnosť alkoholu v jeho organizme.

Na mieste udalosti sa okrem záchranných zložiek nachádzali aj pracovníci Banského úradu Košice, záchranná brigáda HaZZ Humenné i banskí záchranári. Poverený príslušník Policajného zboru začal v súvislosti s touto udalosťou trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Čo presne bolo príčinou tejto udalost je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Aktualizované 12:30  

Na mieste závalu pivnice zasahovali aj hasiči. Potvrdili úmrtie jedného človeka a ťažšie zranenie druhého. "Vykonávali tam práce, vystužovali a predlžovali vínnu pivnicu, od vstupu do pivnice asi 50 metrov," povedal novinárom veliteľ zásahu Milan Kudrec.K tragickej udalosti vo vinárstve Chateau Grand Bari pri obci Bara v časti Veľká Bara došlo aj 8. októbra 2019. Pri prácach na novej pivnici tam zasypalo 50-ročného muža, ktorý po prevoze do nemocnice podľahol svojim zraneniam.

VIDEO Pri prácach v pivnici prišiel o život jeden človek

Pri prácach v pivnici prišiel o život jeden človek (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

K zasypaniu došlo okolo 9.00 h. "Jedna z osôb, doposiaľ nestotožnená, žiaľ, zraneniam na mieste podľahla, jedna osoba bola posádkou leteckých záchranárov prevezená do košickej nemocnice a dve osoby sú podľa zistených informácií bez zranenia," uviedla košická krajská polícia na sociálnej sieti. Policajti nehodu na mieste dokumentujú.

AKTUÁLNE FOTO V známom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Leteckí záchranári previezli do nemocnice 63-ročného muža, ktorý bol zasypaný len čiastočne. "S poranením hlavy a s podozrením na poranenie driekovej časti chrbtice bol pacient na mieste primárne ošetrený, preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave pri vedomí letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach," potvrdila hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková.

AKTUÁLNE FOTO V známom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

AKTUÁLNE FOTO V známom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Viac o téme: PivnicaSmrťVinárstvoPolícia Trebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu