Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

AKTUÁLNE Polícia prepustila všetkých 17 zadržaných v rámci akcie NAKA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Polícia mala prepustiť všetkých 17 zadržaných v rámci akcie Vírus. Prepustiť mali aj exriaditeľa Vojenského spravodajstva Jána Balciara. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

archívne video

Policajný prezident informuje o akcii Vírus, pri ktorej NAKA zadržala viaceré osoby (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Prípad sa týka podozrení z predražených zákaziek pre Vojenské spravodajstvo v rokoch 2013 až 2020. Spôsobená škoda mala byť vo výške najmenej 74 miliónov eur.

Vypočutí už boli aj všetci kľúčoví svedkovia

"Po vykonaní výsluchov a ďalších procesných úkonov boli všetci zadržaní obvinení z akcie Vírus so súhlasom dozorujúceho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry prepustení," uviedla hovorkyňa prokuratúry Zuzana Drobová s tým, že u zadržaných sa rozplynuli obavy z možného kolúzneho konania ako jediného daného dôvodu väzby. Polícia ozrejmila, že všetky osoby boli v rámci zákonnej lehoty zadržania vypočuté. "V tejto trestnej veci boli už skôr vypočutí aj všetci kľúčoví svedkovia," poznamenala.

Zdôraznila pritom, že páchanie stíhanej trestnej činnosti bolo ukončené v roku 2020, pričom dve obvinené osoby, teda bývalí príslušníci Vojenského spravodajstva, už dlhodobo v inštitúcii a v rezorte obrany nepôsobia. "Na základe tejto skutočnosti teda nevyplýva dôvodná obava, že by obvinení mohli pokračovať v páchaní trestnej činnosti," vysvetlila polícia. "Zároveň možno konštatovať, že vykonanými procesnými úkonmi sa posilnila dôkazná situácia," tvrdí polícia.

Obvinený Ján Balciar sa podľa jej slov aj so svojím obhajcom dostavil k procesným úkonom na Národnej kriminálnej agentúre v stredu doobeda, pričom zadržaný nebol. Národná kriminálna agentúra obvinila v rámci policajnej akcie Vírus 16 fyzických a dve právnické osoby. 

Viac o téme: Polícia NAKAAkcia Vírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu