Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Študentská rada vyzýva Kollára, Matoviča a Danka, aby sa vzdali vysokoškolských titulov

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) vyzýva predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme Rodina), lídra hnutia OĽANO a priatelia Igora Matoviča i šéfa strany SNS Andreja Danka, aby sa vzdali svojich vysokoškolských titulov. Prípady politikov, ktorí získali titul nečestne, podľa nich ohrozujú povesť a kvalitu vysokého školstva na Slovensku.

"Etika a dodržiavanie pravidiel v akademickom prostredí sú základnými princípmi, ktoré pomáhajú udržiavať integritu, dôveryhodnosť a kvalitu vzdelávacieho systému. Rovnako pomáhajú študentom rozvíjať profesionálne hodnoty a správanie, ktoré budú potrebovať vo svojich budúcich profesionálnych životoch," skonštatovala rada.

archívne video

Kollár o aktuálnej politickej situácii: Boli tu tri schôdze, ani jedna nebola otvorená (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podotkla, že vrátenie titulov umožňuje novela zákona o vysokých školách. Tiež to, že na ich vrátenie vyzývala všetkých troch spomenutých politikov už v minulosti. "Doposiaľ nedošlo k reflexii a patričnému nápravnému opatreniu ani u jedného z nich," poznamenala ŠRVŠ.

Študentská rada vyzýva Kollára,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

S cieľom udržať dôveru verejnosti v demokratickú spoločnosť a v dôležité inštitúcie, ktoré udeľujú akademické tituly zároveň vyzvala bývalého ministra školstva Branislava Gröhlinga, aby poskytol dôkazy o legitímnom spôsobe dosiahnutia svojej vysokoškolskej kvalifikácie. "Keďže tak dodnes neurobil," ozrejmila rada.

Viac o téme: VýzvaPlagiátIgor MatovičAndrej DankoBoris KollárŠtudentská rada vysokých škôl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu