Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

TAKTO ste exministra ešte nevideli: Ťažký liberál si uctil tradície v KROJI! Čo naňho poviete?

Branislav Gröhling sa ukázal v kroji. Zobraziť galériu (2)
Branislav Gröhling sa ukázal v kroji. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - O predstaviteľoch SASKY sa väčšinou hovorí v kontexte toho, že si veľmi nepotrpia na okaté tradície či ľudové zvyky, no tieto mýty vyvracia aj samotný exminister školstva a podpredseda liberálov Branislav Gröhling, ktorý sa šokujúco ukázal verejnosti v kroji s holým pupkom!

archívne video

VIDEOROZHOVOR Gröhling pri debate prekvapil, pričom porozprával aj o hlučných matovičovcoch na Raptore (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Gröhlinga kroje doslova uchvátili

Bývalý minister školstva upadol do zbierky krojov len počas posledných rokov, kedy viedol dotyčný rezort. "Počas ministrovania som mal možnosť pozrieť si množstvo krojov, až vtedy som vlastne zistil, aká čarovná je táto súčasť histórie Slovenska," popisuje svoju novú záľubu podpredseda SASKY.

TAKTO ste exministra ešte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív B.G.)

Príležitosť prišla na Veľkú noc

Ten si dokonca už vybral aj región, ktorého štýl kroja ho uchvátil. "Najviac ma zaujal detviansky kroj, s tým super opaskom a krásnymi farbami, a povedal som si, že nájdem príležitosť, ako si ho vyskúšať. Príležitosť prišla na Veľkú noc a musím povedať, že som sa v ňom cítil ako ryba vo vode," povedal exminister, ktorý sa v ňom aj odfotil.

“Veľmi sa mi páči, keď sa o slovenský folklór staráme. Veľa škôl napríklad učí regionálnu výchovu a v rámci nej preberajú aj zvyky, tradície a kroje v ich regióne. Je to veľmi pekná časť našej kultúry a histórie, o ktorú sa treba starať,” dodal ešte na záver Gröhling.

Viac o téme: KrojSaSSloboda a SolidaritaBranislav GröhlingSASKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu