Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Cez víkend hasiči zasahovali pri lesnom požiari blízko obľúbeného termálneho prameňa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia - Trenčiansky kraj)

KALAMENY - Požiar lesa pri Kalamenoch v okrese Ružomberok likvidovali uplynulý víkend desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov. V pondelok o tom informoval Michal Kypus zo žilinského krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Dodal, že aktuálne na mieste stále odstraňujú lokálne ohniská.

Udalosť hasičom ohlásili v sobotu (9. 9.) večer. Išlo o požiar popadaných stromov po kalamite v lesnom poraste v chránenom vtáčom území Chočské vrchy. Horelo v teréne neprístupnom pre hasičskú techniku. Oheň podľa Kypusa zasiahol plochu približne sto krát sto metrov. 

Archívne video: Lesný požiar sa rozšíril aj do Yosemitského národného parku

Lesný požiar sa rozšíril aj do Yosemitského národného parku

"Zásah hasiči vykonali v nedeľu (10. 9.) ráno. Dobrovoľným hasičom sa podarilo dostať s technikou približne 200 metrov od požiaru, kde vytvorili hadicové vedenia. O približne 300 metrov nižšie zriadili čerpacie stanovisko, odkiaľ hadicovým vedením dopravovali vodu k požiaru," priblížil.

Vodu na požiarisko zabezpečovali kyvadlovou dopravou z obce Malatiná. V nedeľu krátko pred 17.30 h požiar lokalizovali. "Zasahovalo 33 hasičov s 12 kusmi techniky. Požiar sa šíril koreňovým systémom," podotkol Kypus s tým, že likvidačné práce pokračovali do nočných hodín. Pri udalosti doteraz nedošlo k zraneniu osôb. Kypus uviedol, že výšku škody zatiaľ neodhadli, príčina vzniku požiaru je doteraz neznáma.

Viac o téme: PožiarHasičiLesný požiarLesKalameny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu