Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Predpoveď počasia: Posledný prázdninový víkend pred nami, tieto kraje čakajú nižšie teploty

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA – Včera sa oficiálne skončilo meteorologické leto a dnešok nás už privítal chladným počasím na väčšine nášho územia. To našťastie neznamená, že teplotám už odzvonilo.

Aktualizované 18:30 

Na východnom Slovensku hrozia v sobotu (2. 9.) búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pre Košický i Prešovský kraj s platnosťou od 11.00 do 20.00 h. Informuje o tom na svojom webe.Vyskytnúť sa môžu búrky spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Na východnom Slovensku hrozia v sobotu búrky
Zobraziť galériu (2)
Na východnom Slovensku hrozia v sobotu búrky  (Zdroj: shmu.sk)

Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov. Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch. Rizikom sú aj poletujúce trosky a nezabezpečené predmety. Krúpy sú hrozbou pre vegetáciu či cestnú premávku.

archívne video Nočná búrka nad Bratislavou

Nočná búrka nad Bratislavou (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Počas predĺženého víkendu nás podľa SHMÚ v sobotu nás čaká polooblačné počasie, na severe a východe miestami prechodne zamračené. Lokálne sa môžu vyskytnúť prehánky aj búrky. Na západe  ojedinele zrážky. Teplota sa vyšplhá od 24 do 29 °C, na severe okolo 22 °C. Prevažne slabý vietor. V noci sa teploty môžu pohybovať od 11 do 16 °C.

V nedeľu nás čaká prevažne veľká, prechodne zmenšená oblačnosť, najmä k večeru. Na viacerých miestach sa môžu vyskytnúť prehánky, dážď, ojedinele búrky. Denná teplota sa bude pohybovať od 21 až 26 °C, v Žilinskom a Prešovskom kraji okolo 19 °C. Nočné teploty budú podobné ako v sobotu. Slabý vietor, v nárazoch lokálne okolo 13 m/s. K večeru nad pásmom lesa možno očakávať prudký až búrlivý vietor.

Viac o téme: PočasieVíkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu