Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dávajte si pozor na svoje osobné veci a cennosti na festivaloch, upozorňuje polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia vyzýva návštevníkov festivalov, aby si dávali pozor na svoje osobné veci a cennosti. Odporúča nebrať si vysokú finančnú hotovosť, alebo ju mať stále pri sebe. Zároveň radí zvážiť riziká spojené s alkoholom pri cestovaní a venovať pozornosť nielen vlastnej bezpečnosti, ale aj ostatných účastníkov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Polícia zaevidovala prípady vodičov motorových vozidiel, cyklistov, kolobežkárov, ktorí spojili zábavu na festivale a v jeho okolí s jazdou pod vplyvom alkoholu," upozornila. Účastníci by si podľa policajtov mali uvedomiť, že takéto správanie môže viesť k dopravnej nehode so zranením iných. Polícia pripomína, že prechovávanie, distribúcia, predaj a konzumácia zakázaných látok je v Slovenskej republike zakázané.

 

FESTIVAL JE O HUDBE, TANCI, ZÁBAVE, NEMYSLÍŠ⁉️ ➡️To je zámer organizátorov, ktorí každoročne privítajú za bránami...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, August 18, 2023

Taktiež upozorňuje, že aj keď alkohol a tabakové výrobky sú legálne, nemôžu byť poskytované osobám mladším ako 18 rokov. "Jedinou povolenou drogou na zlepšenie nálady a zábavy na festivale, ktorá nie je podmienená vekom účastníka a platnou legislatívou, je dobrá hudba," zdôraznila. Vyzýva účastníkov, aby si uvedomili, že človek je trestne zodpovedný už od 14 rokov a nesie následky svojich rozhodnutí.

Viac o téme: Polícia CennostiFestival
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu