Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu je snahou spolitizovať OČTK, tvrdí Juraj Krúpa

Juraj Krúpa Zobraziť galériu (3)
Juraj Krúpa (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu v súvislosti so zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a akciou Rozuzlenie je snahou spolitizovať orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Na tlačovej konferencii to uviedol poslanec parlamentu Juraj Krúpa (SaS) s tým, že to považujú za PR niektorých strán.

Strana SaS reaguje na aktuálne dianie (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Parlament v tejto situácii nezmôže nič a aj keby sme sa zišli, tak neviem, aký by bol záver schôdze," poznamenal Krúpa. Zároveň ocenil zvolanie bezpečnostnej rady a prácu polície, ktorá podľa neho dokázala zasiahnuť vo vypätej a kritickej situácii. Od policajného prezidenta Štefana Hamrana však očakáva faktografické tlačové konferencie bez prímesi emócií a politického podtónu.

Štefan Hamran
Zobraziť galériu (3)
Štefan Hamran  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"To potom vytvára príležitosť a priestor na zneužívanie a vytváranie dojmu perzekúcie pred voľbami," skonštatoval poslanec. Za reklamu považuje SaS aj výzvu Demokratov, aby sa dohodli na spoločnom postupe pri mimoriadnej schôdzi parlamentu, ktorú v tejto súvislosti inicioval Smer-SD. Predseda Demokratov Eduard Heger mal ako premiér podľa Krúpu dva roky na to, aby odvolal riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča z funkcie a nespravil to.

Juraj Krúpa
Zobraziť galériu (3)
Juraj Krúpa  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: Mimoriadna schôdzaSASJuraj Krúpa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu