Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Podvodník okradol seniorku o 9-tisíc eur: Polícia už zločin vyšetruje

Podvodník okradol seniorku o 9000 eur, policajti zločin vyšetrujú
Podvodník okradol seniorku o 9000 eur, policajti zločin vyšetrujú (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

TRENČÍN - Polícia v Trenčíne vyšetruje okolnosti podvodu, ktorého sa mal dopustiť doposiaľ neznámy muž na 87-ročnej žene. Od seniorky svojím konaním vylákal 9000 eur. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Doposiaľ neznámy muž včera napoludnie zavolal na pevnú linku 87-ročnej seniorke a predstavil sa ako jej vnuk. "Presvedčil ju o tom, že sa dostal do vážnych problémov tak, že pomohol dvom ľuďom, ktorí od neho chceli, aby poslal balíček. Keď ho však poslal, tak sa ukázalo, že sú v ňom zbrane a drogy a preto ho zavreli. Z toho dôvodu sa potrebuje sa vykúpiť, lebo skončí na 12 rokov vo väzení," uviedla polícia.

Peniaze zabalila do igelitovej tašky

Starenka tejto legende podľa policajtov uverila a spravila všetko, čo je kázal. Peniaze zabalila do igelitovej tašky a tú následne vyhodila z balkóna. "Peniaze mal podľa pokynov falošného vnuka niekto vziať a doručiť tomu, kto ho mal zachrániť pred niekoľkoročným väzením," doplnili policajti. Trenčianska polícia vec vyšetruje ako zločin podvodu a na prípade intenzívne pracuje vyšetrovateľ aj trenčianski kriminalisti. Mužovi hrozí podľa trestného zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 

PODVODNÍCI OPÄŤ ÚRADOVALI S NOVOU LEGENDOU: 💶O 9.000 € OBRAL PODVODNÍK DÔCHODKYŇU V TRENČÍNE👵😔 🙏 AK MÁTE V RODINE...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Thursday, August 17, 2023

Polícia v tejto súvislosti vyzýva seniorov, aby sa nedali oklamať. Cieľom podvodných volaní je podľa nej navodiť pocit strachu, stresu a počas chvíľkovej indispozície vylákať a získať peniaze. Rodinných príslušníkov policajti vyzývajú, aby intenzívne komunikovali so svojimi staršími príbuznými, aby sa nestali ďalšou obeťou podvodníkov a povedali im konkrétne príklady, ktoré podvodníci využívajú. "Tvrdenia páchateľov je potrebné okamžite overiť. Zachovajte pokoj, rozvahu a nepodliehajte panike. Ak máte podozrenie na podvodné konanie, neváhajte a ihneď nás kontaktujte na telefónnom čísle 158. Akékoľvek informácie k páchateľom nám môžu pomôcť zabrániť ďalšej trestnej činnosti," dodala polícia.

Viac o téme: PodvodníkPolícia SeniorkaTrenčínPeniazeKrádežMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu