Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo 53-tisíc ľudí: Máte posledných pár dní!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - O voľbu poštou zo zahraničia v septembrových parlamentných voľbách požiadalo do pondelka viac ako 53.000 ľudí. Uviedli z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR. Požiadať o voľbu poštou vo voľbách do Národnej rady SR sa dá už len do stredy (9. 8.).

 

🌍 ✉️ NA DORUČENIE ŽIADOSTI O VOĽBU POŠTOU ZO ZAHRANIČIA OSTÁVAJÚ 3 DNI ❗️ ✅ Žiadosť o voľbu poštou musí byť doručená...

Posted by Ministerstvo vnútra SR on Monday, August 7, 2023

Po zaregistrovaní musí volič čakať na hlasovacie materiály, ktoré mu MV zašle na adresu v cudzine. Pokiaľ volič požiadal elektronicky, od MV dostane obálku na hlasovanie, návratnú obálku a poučenie o spôsobe hlasovania. Hlasovacie lístky si musí stiahnuť z webu MV a vytlačiť sám.

archívne video Podpredsedníčka Hlasu-SD Denisa Saková popísala situáciu strany pred voľbami

Podpredsedníčka Hlasu-SD Denisa Saková popísala situáciu strany pred voľbami (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ak požiadal o voľbu poštou písomne, poštou mu prídu okrem obálok aj hlasovacie lístky. Volič musí zaslať volebné materiály späť tak, aby boli doručené najneskôr 29. septembra. Odošle ich na adresu MV, ktorá je uvedená na návratnej obálke.

Parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra

Voliči, ktorí požiadali o voľbu zo zahraničia a napokon budú na Slovensku, môžu podľa MV zásielku neodoslať a prísť hlasovať do volebnej miestnosti. Zásielku môžu doručiť do podateľne ministerstva vnútra na Drieňovej ulici v Bratislave do piatka 29. septembra do 12.00 h alebo môžu zásielku zaslať z niektorej pošty na Slovensku. 

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Kandiduje v nich 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48-hodinovým volebným moratóriom.

Viac o téme: VoľbyZahraničieNárodná rada SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu