Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obrovské zemetrasenie v najväčšej zdravotnej poisťovni: Po škandáloch s liekmi končia ďalšia veľké ryby!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Členovia predstavenstva štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Beata Havelková a Ľubomír Kováčik sa vzdali funkcií. Vo vedení poisťovne zostanú do vymenovania nových členov. Informovala o tom zdravotná poisťovňa.

"Vzhľadom na to, že musí byť zabezpečený chod spoločnosti, obe strany sa dohodli, že zostávajúci členovia predstavenstva budú pokračovať vo svojej práci až do termínu vymenovania nových členov predstavenstva," priblížila zdravotná poisťovňa.

VIDEO Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne

Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Deklarovala, že spoločným cieľom s ministerstvom je stabilizácia spoločnosti, zabezpečenie jej fungovania bez dosahu na poistencov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Chce tiež pokračovať v premene na modernú, proklientsky orientovanú spoločnosť. Rezort zdravotníctva spresnil, že Havelková a Kováčik odovzdali ministrovi zdravotníctva Michalovi Palkovičovi svoje rezignácie vo štvrtok (13. 7.). "Teraz plynie trojmesačná lehota, počas ktorej bude aj naďalej pod ich vedením fungovať VšZP," povedali z komunikačného odboru ministerstva.

Ministerstvo skonštatovalo, že má s členmi predstavenstva korektný vzťah. Palkovič s nimi a top manažmentom tento týždeň viackrát rokoval. Rezort zároveň deklaroval, že bude spoločne s členmi predstavenstva hľadať ďalšie riešenia, ako realizovať racionalizačné opatrenia. Minister zdravotníctva Michal Palkovič odvolal k pondelku (10. 7.) Strapka. Rezort podľa jeho slov nepovažuje za kvalitatívne dostatočný akčný plán plnenia úsporných opatrení.

Viac o téme: ČlenoviaFunkciaPredstavenstvoVšZP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu