Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Minister Palkovič upozorňuje na nekalé prepoisťovanie, týka sa podľa neho najmä VšZP

Michal Palkovič
Michal Palkovič (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Michal Palkovič upozorňuje na nekalé prepoisťovacie praktiky. Podotkol, že síce sa týkajú všetkých troch zdravotných poisťovní, v súčasnosti sú najviac ohrození poistenci štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP).

"To súvisí so zmenami, ktoré sú veľmi skreslene, až by som povedal dezinformačne používané niektorými jedincami na využitie tejto situácie. Je to napríklad informácia, že VšZP nemá uzavreté zmluvy s lekármi alebo niektorými zdravotníckymi zariadeniami, že je pred krachom, lebo nemá vedenie alebo podobne," uviedol.

VIDEO Do 30.9. je možné zmeniť zdravotnú poisťovňu

Do 30.9. je možné zmeniť zdravotnú poisťovňu (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Minister uistil, že všetky kroky, ktoré rezort naďalej rieši s VšZP, smerujú k väčšej stabilite a k zlepšeniu dostupnosti zdravotnej starostlivosti. Deklaruje tiež, že VšZP si plní aj bude plniť všetky pohľadávky voči lekárom. Pripomenul, že jediné správne spôsoby prepoistenia sú osobne na pobočke, telefonicky alebo elektronicky prostredníctvom webu zdravotných poisťovní. "Určite by som upozornil na nie legálny spôsob prepoistenia prostredníctvom iných webových portálov," poznamenal.

Viac o téme: ZdravotníctvoVšZPMichal PalkovičPrepoisťovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu