Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tragický návrat z festivalu: Čelná zrážka rozmetala autá na kusy! Dve ženy neprežili, ďalší sú zranení

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

PODKRIVÁŇ – Mimoriadne tragický záver víkendu. V nedeľu popoludní sa pri obci Podkriváň stala ťažká nehoda. Po čelnej zrážke dvoch áut musel byť na miesto vyslaný aj vrtuľník. Zranilo sa šesť ľudí, dve ženy nehoda stála život.

K nehode došlo vo večerných hodináchna na ceste I/16 v smere na Lučenec a pravdepodobne sa pod ňu podpísal mikrospánok jedného z vodičov. "Vozidlo VW Passat prešlo do protismeru kde sa čelne zrazilo s oproti idúcou Škodou Fabia. Následkom nárazu došlo k zraneniu osôb v oboch vozidlách a žiaľ, jedna žena vo veku 62 rokov utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Druhá vo veku 61 rokov zomrela na následky zranení po prevoze do nemocnice. Ďalšie 2 osoby utrpeli ťažké zranenia a dve osoby sa zranili ľahko," uviedla polícia. 

 

OKRES DETVA: PRI TRAGICKEJ DOPRAVNEJ NEHODE VYHASLI DVA ĽUDSKÉ ŽIVOTY Včera (9.7.) vo večerných hodinách došlo na ceste...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Monday, July 10, 2023

Vyšetrovateľ vo Zvolene už začal trestné stíhanie pre usmrtenie, do konania budú pribratí aj znalci z odboru dopravy a zdravotníctva. Obom vodičom bol odobratý biologický materiál na zistenie prípadnej prítomnosti alkoholu. "Presná príčina nehody ako aj ďalšie okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala polícia. 

Archívne video: Nehoda na diaľnici pri Veľkom Záluží

Nehoda na diaľnici pri Veľkom Záluží (Zdroj: Majself)

Ako upozornili leteckí záchranári z Banskej Bystrice, ktorí boli k ťažkej zrážke privolaní, do svojej starostlivosti si prevzali najťažšie zranenú, 61-ročnú ženu, ktorá utrpela vážne poranenie hlavy a hrudníka, pričom jej stav si vyžiadoval aj okamžitú kardiopulmonálnu resuscitáciu. „Následne bola pacientka preložená na palubu a na umelej pľúcnej ventilácii bola v kritickom stave odovzdaná do starostlivosti lekárom urgentného príjmu FN F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici,“ uviedli.

Tragický návrat z festivalu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

 

Viac o téme: NehodaČelná zrážkaPodkriváň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu