Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hororovému a nekonečnému čakaniu je koniec: VšZP sa nakoniec predsa dohodla s košickou nemocnicou

(Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa dohodla na pokračovaní zmluvného vzťahu s Detskou fakultnou nemocnicou (DFN) Košice na ďalší rok. TASR o tom informovala manažérka oddelenia komunikácie poisťovne Eva Peterová.

"VšZP a DFN Košice sa dohodli na úprave zmluvných podmienok a na pokračovaní zmluvného vzťahu na nasledujúcich 12 mesiacov. Našich poistencov ubezpečujeme, že v DFN v Košiciach budú mať od 5. júla i naďalej plne zabezpečenú a hradenú zdravotnú starostlivosť," uviedla. Dodala, že pacienti s už naplánovanými výkonmi a vyšetreniami ich budú môcť absolvovať v dohodnutých termínoch.

archívne video 

Vo VšZP sa uskutočnil mobilný odber krvi (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Peterová ozrejmila, že VšZP už na konci júna aj v zmysle odporúčaní Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou ponúkla nemocnici výrazné zvýšenie úhrad oproti roku 2022. "V záujme našich poistencov sme urobili všetko pre to, aby došlo k dohode a k pokračovaniu zmluvného vzťahu," dodala. 

Informáciu o podpise zmluvy potvrdila aj nemocnica

Nemocnica potvrdila utorkový podpis zmluvy s VšZP o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. "Od polnoci 5. júla tak bude DFN Košice poskytovať zdravotnú starostlivosť všetkým pacientom - poistencom VšZP, a. s., bez akýchkoľvek obmedzení v celom rozsahu. Pacienti, ktorí už majú naplánované výkony a vyšetrenia, ich budú môcť absolvovať v dohodnutých termínoch," informoval riaditeľ nemocnice Andrej Koman. Pacientom, ktorým bol zrušený termín na ambulantné vyšetrenie, nemocnica odporúča požiadať o pridelenie nových termínov, snahou pritom bude nájsť čo najskorší možný termín.

"Sme veľmi radi, že sme uzavreli rokovania a bola podpísaná zmluva v prospech našich detských pacientov," uviedol riaditeľ. Detská fakultná nemocnica Košice od 1. júla neposkytovala poistencom VšZP pre chýbajúci zmluvný vzťah žiadnu plánovanú ústavnú ani ambulantnú zdravotnú starostlivosť. Neodkladná zdravotná starostlivosť bola zabezpečená.

Viac o téme: DohodaZmluvaVšZPDetská fakultná nemocnica Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu