Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

S Detskou fakultnou nemocnicou Košice smerujeme k dohode, tvrdí Všeobecná zdravotná poisťovňa

(Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) smeruje podľa svojho stanoviska v rokovaniach o novej zmluve s Detskou fakultnou nemocnicou (DFN) Košice k dohode. TASR o tom informovala hovorkyňa poisťovne Eva Peterová.

"Tvrdenie o nižších jednotkových cenách v tejto nemocnici nie je pravdivé. VšZP ponúkla DFN Košice 50 percent navýšenie úhrad oproti minulému roku," uviedla Peterová. VšZP verí, že v rokovaniach nájde na druhej strane partnera. Nemocnica neposkytuje od soboty (1. 7.) poistencom VšZP pre chýbajúci zmluvný vzťah žiadnu plánovanú ústavnú ani ambulantnú zdravotnú starostlivosť. Neodkladná zdravotná starostlivosť je zabezpečená.

Archívne video

Michal Palkovič o ambulantnej pohotovostnej službe (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Zdravotná poisťovňa nebola podľa riaditeľa DFN Košice Andreja Komana v rámci novej zmluvy o poskytovaní zdravotnej starostlivosti od 1. júla ochotná poskytnúť nemocnici mesačný objem finančných prostriedkov vo výške vyprodukovaných výkonov tak, aby nemocnica mohla naďalej poskytovať detským pacientom potrebnú zdravotnú starostlivosť v celom rozsahu a bez obmedzenia.

Ministerstvo zdravotníctva SR považuje za neakceptovateľné, že štátna zdravotná poisťovňa nemá od 1. júla uzavretý zmluvný vzťah s DFN Košice. Plánovanú zdravotnú starostlivosť majú poistenci podľa VšZP zabezpečenú u zmluvných poskytovateľov, predovšetkým v regióne Košice a Prešov.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) pre TASR reagoval, že po opätovnej žiadosti vyjadril e-mailom nezáväzné odporúčanie pre obe zmluvné strany uzavrieť zmluvu za podmienok navrhovaných VšZP minimálne do 30. septembra a súčasne otvoriť ďalšie kolo rokovaní, na ktorých sa musia zúčastniť osoby zodpovedné za výkon akcionárskych práv – ministerstvo zdravotníctva.

Viac o téme: DohodaVšeobecná zdravotná poisťovňaDetská fakultná nemocnica Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu