Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Veľký ZVRAT v počasí: Cez víkend príde zásadná zmena! Predpoveď na najbližšie dni vám vyčarí úsmev na perách

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Po enormne upršaných a na mnohých miestach aj veterných dňoch preberá žezlo do ruky tlaková výš so stredom nad severovýchodnou Európou a prináša nad naše územie vyjasnenie. Víkendové dni by tak mali byť veľmi príjemné a na vysoké hladiny potokov a riek môžeme zabudnúť. Od východu až juhovýchodu sa začína citeľne otepľovať.

archívne video

Krásne jarné počase vylákalo v nedeľu do bratislavského lesoparku množstvo ľudí (Zdroj: Topky/Maarty)

Podľa predpovedí to vyzerá tak, že konečne si užijeme aj dni s takmer letnými teplotami. Kým dnes sa ortuť na teplomeri nedostala vyššie ako na 23 stupňov Celzia, už v sobotu a v nedeľu sa môžete tešiť na teploty v rozmedzí od 22 do 27 stupňov Celzia.

Veľký ZVRAT v počasí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Veľký ZVRAT v počasí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

V podobnom duchu by sa mal niesť aj začiatok ďalšieho týždňa, výraznejšie ochladenie sa nečaká, píše imeteo.sk. Čo je ešte zaujímavejšie, numerické modely predpovedajú, že s veľkou pravdepodobnosťou sa vyskytnú aj dni, počas ktorých si užijeme úplne typické letné tridsaťstupňové teploty!

Dopoludnia horúčavy, popoludní búrky

Aj keď nás čaká krásne počasie, počas víkendu treba rátať aj s popoludňajšími búrkami. Prúdiaci vzduch je vlhší a teda priam ideálny pre ich vznik. Ak sa vyskytnú, tak skôr na severe, v iných častiach skôr len výnimočne. 

Teplé počasie poznačí aj nasledujúci týždeň. Milovníci slnka si prídu na svoje, pod dvadsiatku ortuť teplomera neklesne, naopak, bude atakovať 30 stupňov Celzia. Netreba však zabúdať na búrky, ktoré nás môžu prekvapiť každý deň. 

Viac o téme: PočasieOteplenieTlaková výš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu