Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Požiar rodinného domu v Snine likvidovali dobrovoľní i profesionálni hasiči

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

SNINA - Hasiči v noci na pondelok zasahovali pri požiari strechy rodinného domu v Snine. Informoval o tom operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove s tým, že požiar likvidovalo deväť profesionálov zo Sniny, Humenného a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom spolu s dobrovoľníkmi.

"Celkovo boli nasadené štyri kusy techniky plus osem príslušníkov Dobrovoľného hasičského záchranného zboru zo Stakčína na dvoch kusoch techniky," uviedol operačný dôstojník. Bližšie informácie k požiaru, výške škody či zraneným osobám nateraz nie sú známe.

archívne video Praktická ukážka hasenia požiaru v osade Kyslinky

Praktická ukážka hasenia požiaru v osade Kyslinky (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová uviedla, že požiar bol nahlásený ešte v nedeľu (14. 5.) večer. Oheň zachvátil drevený prístrešok za rodinným domom na Ulici Jána Bottu a následne sa rozšíril aj na fasádu a strechu rodinného domu.

Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo zhruba do dvoch hodín lokalizovať a následne krátko po polnoci aj zlikvidovať za súčasného rozoberania konštrukcie strechy. "Z dôvodu silného zadymenia boli pri zásahu použité autonómne dýchacie prístroje. Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na viac ako 25.000 eur," dodala Knišová.

Včasným zásahom hasičov sa podľa nej podarilo uchrániť majetok v hodnote približne 100.000 eur. Na miesto udalosti bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru. Udalosť, pri ktorej sa podľa Knišovej nikto nezranil, je v štádiu vyšetrovania. 

Viac o téme: DomPožiarHaZZSnina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu