Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Neuveriteľný prípad z Brezna: Malému dievčatku (2) našli v tele pervitín!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Lukáš Mužla, Gettyimages.com)

BREZNO – Šokujúca udalosť sa mala odohrať v rodinnom dome v Brezne. Polícia aktuálne preveruje všetky okolnosti, za ktorých sa malému dieťaťu dostala do tela tvrdá droga. Lekári z detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici boli zdesení, keď zistili, že dieťa nereaguje na podnety.

Archívne video:

Recidivista (35) sa skrýval v dome, kde varil a predával pervitín: Takúto návštevu asi nečakal! (Zdroj: Polícia ČR)

Záchranári boli privolaní k priam až neuveriteľnému prípadu. Len dvojročné dieťa malo podľa portálu Noviny.sk ležať v izbe, pričom dôvodom kontaktovania záchranných služieb malo byť bezvedomie. „Na detské oddelenie nemocnice v Brezne bolo dovezené len 2-ročné dieťa vo vážnom stave,“ ´priblížil Tomáš Mydlo, hlavný záchranár nemocnice v Brezne.

Najskôr si mysleli, že ide o epilepsiu

Pri prvom pohľade panovalo podozrenie na epileptický záchvat. Po prevezení do Banskobystrickej nemocnice kvôli vážnemu stavu zistili, že je všetko inak. Vzorky krvi potvrdili neuveriteľnú skutočnosť, dieťa z Brezna bolo intoxikované a pod vplyvom tvrdej drogy. „Na kliniku sme prijali dieťa s poruchou vedomia. V rámci štandardného posudku bolo vykonané toxikologické vyšetrenie, ktoré ukázalo podozrenie na intoxikáciu psychotropnými látkami," bližšie sa vyjadrila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Neuveriteľný prípad z Brezna:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

Lekári boli zhrození: Do prípadu sa zamotáva sociálka!

Po nečakanom zistení sa nemocnica rozhodla konať a bezodkladne kontaktovali políciu, tá začala prípad preverovať. „Môžem potvrdiť, že sme prijali informáciu o tejto skutočnosti. Aktuálne kolegovia preverujú všetky bližšie okolnosti. Informácie postúpili aj Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny," priblížila hovorkyňa.

Portál priblížil, že k celému incidentu malo dôjsť v rodinnom dome, kde dieťa žije s rodičmi a súrodencami. Nikto nateraz nevie potvrdiť, ako sa mohlo dostať k tvrdým drogám. Podľa matky je situácia taktiež nejasná a popiera, že by psychotropné látky doma mali. „Neviem o tom. Som si vedomá, že som za ňu zodpovedná. Ja sama neviem, ako mám postupovať," uviedla matka dievčatka.

Neuveriteľný prípad z Brezna:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Podľa dostupných informácií však rodičia problémy so zákonom či socíalkou v minulosti nemali. Reagovala aj hovorkyňa KRPZ BB Petra Kováčiková. „V minulosti polícia nezaznamenala žiadne informácie o tom, že by dochádzalo k zanedbávaniu," uviedla.

Viac o téme: BreznoBanska BystricaDrogyDieťaPervitín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu