Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V akcii Cestovateľ zadržali päť osôb v súvislosti s korupčnou činnosťou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V rámci akcie Cestovateľ bolo zadržaných päť podozrivých osôb v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou a vybavovaním pobytov pre cudzincov na území Slovenska. Jedna zo zadržaných osôb zastáva riadiacu funkciu na oddelení cudzineckej polície. Informovala hovorkyňa rezortu vnútra Zuzana Eliášová.

Priblížila, že medzi zadržanými bol aj rodinný príslušník zadržaného príslušníka Policajného zboru. Vyšetrovateľ vo štvrtok voči nim vzniesol obvinenie z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku. "O väzobnom stíhaní príslušníka Policajného zboru bude ešte v priebehu tohto týždňa rozhodovať sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu," podotkla Eliášová.

Spresnila, že ostatné zadržané osoby boli po vykonaných prvotných procesných úkonoch prepustené na slobodu. Medzi zadržanými boli aj občania krajín mimo Európskej únie. Úrad inšpekčnej služby v spolupráci s ďalšími zložkami Policajného zboru v rámci akcie v stredu (15. 3.) a vo štvrtok (16. 3.) realizovali tri domové prehliadky a tri prehliadky iných priestorov. "V rámci týchto úkonov boli zaistené viaceré dôkazy dôležité pre vedené trestné konanie," uviedla Eliášová.

Viac o téme: AkciaKorupciaCudzinciPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu