Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

ŽSR pracuje na čo najskoršom sprejazdnení železnice medzi Čadcou a Žilinou

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

ŽILINA – Na čo najskoršom sprejazdnení železničnej trasy medzi Čadcou a Žilinou, kde sa dopoludnia vykoľajil vlak, sa intenzívne pracuje. Uviedla to hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová. Aktuálne je podľa jej slov v prevádzke variantná cesta na Čadcu, v niektorých úsekoch pretrváva náhradná autobusová doprava.

"Momentálne sú meškania na dotknutých trasách v rozmedzí 20 až 30 minút, preto poprosíme cestujúcu verejnosť o zhovievavosť. Od rána sú na mieste zamestnanci ŽSR, ktorí zisťujú rozsah nehodovej udalosti a pracujú na čo najskoršom odstránení a sprejazdnení trasy," podotkla hovorkyňa.

ŽSR pracuje na čo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Vlak SuperCity Pendolino smerujúci z Prahy do Košíc sa v stredu dopoludnia vykoľajil v železničnej stanici v Žiline. Pri udalosti sa nikto nezranil. Dychová skúška u rušňovodiča bola negatívna. Presná príčina udalosti sa vyšetruje, podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáša Kováča pravdepodobne prišlo k chybe na výhybke. Železničná doprava na trase Žilina – Čadca bola po nehode zastavená.

Viac o téme: ČadcaŽilinaŽSRSpojazdenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu