Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lodný kapitán, ktorý mal údajne upáliť svoju priateľku zo žiarlivosti: Teraz je zadržaný v Holandsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: archív topky)

BRATISLAVA - Obžalovaného lodného kapitána Gerrita Jana Kramera zadržali v Holandsku na základe európskeho zatýkacieho rozkazu vydaného Okresným súdom (OS) Bratislava I. Potvrdila to Henrieta Kunová z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti (MS) SR. Upozornila na to televízia Markíza. Holanďan čelí obžalobe pre vraždu svojej priateľky z roku 2014, ku ktorej malo prísť na Obchodnej ulici v Bratislave.

Keďže bol zadržaný v krajine EÚ, priamu komunikáciu medzi sebou realizujú slovenské a holandské justičné orgány. "Príslušný holandský justičný orgán zváži, či sú splnené zákonné podmienky, a rozhodne o jeho vydaní alebo nevydaní. Zatiaľ takouto informáciu oficiálne nedisponujeme. Taktiež nie je možné sa v tejto fáze konania vyjadriť k otázke prevozu," podotkla Kunová.

Prípad sa udial v roku 2014

Holanďan čelí obžalobe pre vraždu 25-ročnej ženy, ktorej mŕtve telo našli policajti po požiari v byte na Obchodnej ulici v Bratislave koncom novembra 2014. Podľa polície mal Simonu z okresu Senica poraniť nezisteným predmetom na hlave a potom ju zapáliť. Podľa prokuratúry bola motívom vraždy zo strany obžalovaného žiarlivosť.

OS Bratislava I síce Holanďana koncom septembra 2016 uznal za vinného, ale odvolací Krajský súd v Bratislave vrátil v marci 2017 prípad prvostupňovému súdu. Vyriešenie kauzy skomplikovala dlhodobá práceneschopnosť sudcu Rolanda Keményho, ktorý už bol v poradí druhým zákonným sudcom prípadu. Kauzu potom dostal na stôl nový zákonný sudca Michal Valent.

Viac o téme: ObžalovanýZadržanieHolandskoGerrit Jan KramerLodný kapitán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu