Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rok 2023 sa bude niesť v duchu predvolebnej kampane, tvrdí politologička

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Rok 2023 sa bez ohľadu na najbližší vývoj bude niesť v duchu predvolebnej kampane. Odštartovala sa v deň vyslovenia nedôvery vláde Eduarda Hegera (OĽANO). Myslí si to politologička z Univerzity Komenského v Bratislave Aneta Világi.

Potrebné bude podľa Világi hľadanie dočasného východiska z aktuálnej politickej situácie. "V preklenovacom období zrejme budeme svedkami hľadania riešenia v aktuálnom parlamente a snáď aj hľadania podpory (a schválenia) tých najdôležitejších zákonov z hľadiska fungovania krajiny," uviedla. Avšak ani riešenie v podobe zrekonštruovanej či úradníckej vlády nezmení podľa politologičky nič na tom, že ide len o dočasné riešenie.

Archívne VIDEO

Heger doručil demisiu do prezidentského paláca, Čaputová ho poverila dočasným a obmedzeným vládnutím (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Myslí si, že to nenaruší kampaň, ktorej sa strany budú venovať. Politologička Darina Malová má vzhľadom na veľa otvorených otázok len jedno očakávanie, a to je veľká neistota. "Nevieme predpovedať, aký bude vývoj," uviedla. Schválený rozpočet vníma ako možný prvý krok k upokojeniu politickej situácie.

Viac o téme: VoľbyPolitologičkaRok 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu