Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Voľby 2022: Občania by už mali mať doma doručené oznámenia o konaní sa volieb

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Občania by už mali mať doma oznámenia o čase a mieste konania sa spojených volieb. Do schránok ich mali obce zaslať do utorka 4. októbra.

Obec bola povinná do utorka doručiť do každej domácnosti oznámenie o čase a mieste konania sa volieb do orgánov samosprávy obcí a oznámenie o čase a mieste konania sa volieb do orgánov samosprávnych krajov.

Voľby 2022: Občania by
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V každej obci by už tiež mali visieť zoznamy zaregistrovaných kandidátov do volieb do obecného zastupiteľstva a starostu obce a zoznam zaregistrovaných kandidátov do volieb do zastupiteľstva samosprávneho kraja vo volebnom obvode a predsedu samosprávneho kraja. Obce mali túto povinnosť splniť tiež do utorka.

Spojené voľby budú 29. októbra. Voliči môžu hlasovať len v mieste svojho trvalého bydliska. V jeden deň si budú vyberať starostov, respektíve primátorov, poslancov zastupiteľstiev, ako aj predsedov krajov a poslancov krajských zastupiteľstiev. Voliči v izolácii alebo karanténe z dôvodu ochorenia COVID-19 budú môcť hlasovať doma do špeciálnej volebnej schránky, ak o to vopred požiadajú.

Viac o téme: DomaDoručenieObčaniaVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu