Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Robert Fico vyzýva prezidentku, aby okamžite vyhlásila referendum s oboma otázkami

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby okamžite vyhlásila referendum s obomi navrhovanými otázkami. Uviedol to v stredu v súvislosti s podmienkami OĽANO na odchod z vlády ministra financií Igora Matoviča. Len demokratické priame riešenie môže viesť podľa Fica k vyriešeniu bezprecedentnej vládnej krízy spôsobenej politickými "deckami". Informoval o tom hovorca strany Ján Mažgút.

"Referendová otázka číslo jeden, o ktorú žiada 406.000 ľudí, veľmi jasne vedie k okamžitej demisii súčasnej vlády, čo je jediné rozumné riešenie, po ktorom musia nasledovať predčasné parlamentné voľby," myslí si Fico.

Začína plynúť 30-dňová lehota, počas ktorej v prezidentskej kancelárii skontrolujú podpisy za referendum

Začína plynúť 30-dňová lehota, počas ktorej v prezidentskej kancelárii skontrolujú podpisy za referendum (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Premiér Eduard Heger (OĽANO) oznámil, že ak sa vďaka SaS schvália opatrenia na pomoc ľuďom a ochranu verejných financií, ktoré navrhuje OĽANO, minister financií Igor Matovič (OĽANO) je pripravený odísť z vlády spolu s Richardom Sulíkom (SaS). Predstavitelia opozičného Smeru-SD a členovia petičného výboru odovzdali minulý týždeň v Prezidentskom paláci 406.039 podpisov za vyhlásenie referenda o páde vlády a zmene Ústavy SR. Opozícia by chcela cez referendum dosiahnuť predčasné voľby.

Viac o téme: ReferendumRobert FicoSmerZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu