Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matovičova Pavlínka sa okrem gejov a lesbičiek vyjadrila aj k prezidentke: Nemusí sa miešať do všetkého!

Prezidentka Zuzana Čaputová by sa nemusela podľa Pavlíny Matovičovej miešať do všetkého. Zobraziť galériu (3)
Prezidentka Zuzana Čaputová by sa nemusela podľa Pavlíny Matovičovej miešať do všetkého. (Zdroj: Topky/Jan Zemiar, TASR/Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA/TRNAVA - Zrejme mu len tak neprejde prorodinný balíček, denne rieši množstvo konfliktov, z ktorých ho mnohí obviňujú a drží štátnu kasu. Áno, reč je o lídrovi OĽaNO a ministrovi financií Igorovi Matovičovi. Jeho žena Pavlínka sa v týchto dňoch rozhovorila o tom, aké to je počas týchto napätých chvíľ a tiež prezradila, čo si myslí o prezidentke!

archívne video

Zuzana Čaputová vracia do parlamentu prorodinný balík Igora Matoviča, prekáža jej hlavne skrátený legislatívny proces (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Matovičová sa nechala vyspovedať pre časopis Šarm. V kontexte aktuálnych udalostí okolo nápadov ministra financií padlo aj niekoľko otázok o jeho prorodinnom balíčku, ktorý mnohí kritizujú. Medzi čiastočnými kritikmi nechýba ani prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá časť zákona poslala naspäť do parlamentu na prerokovanie a prekáža jej, že prešiel plénom cez skrátené legislatívne konanie, hoci na to poslanci vraj nemali priamy dôvod.

"Dôvody na skrátené legislatívne konanie naplnené nie sú a napriek tomu bol tento princíp použitý. V rámci prípravy na svoje rozhodnutie som túto vec konzultovala s odborníkmi ako sú zástupcovia samospráv, zamestnávateľskými združeniami, dôchodcovskými organizáciami," povedala začiatkom mesiaca hlava štátu. "Na základe toho som sa rozhodla tak, že uvedený zákon vraciam do parlamentu na prerokovanie," povedala 7. júna Čaputová.

Pani prezidentka by sa nemusela miešať do všetkého

Pavlína Matovičová síce vníma aj urážky, ktoré sa zniesli na jej hlavu, a rovnako tak aj na hlavu štátu. Ako žena ich vníma veľmi citlivo a označila takéto konanie za chrapúnske, no pri vetovaní prezidentkou si tiež nedávala servítku pred ústa. Dobre vraj vie, prečo s jej názormi Matovič nesúhlasí, a vulgarizmy na jej adresu vraj tiež nikdy nevyslovil. "Možno len, že žena sa nemusí do všetkého miešať a niekedy je mlčanie zlatom a za dobré veci treba bojovať," poslala Pavlína Matovičová odkaz hlave štátu.

Matovičova Pavlínka sa okrem
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

Matovič sa vytočí len vtedy, ak ide o neprávosť, tvrdí jeho žena 

Matovič mal však z hľadiska žien tvrdý postoj a slovník aj ku niekdajšej predsedníčke ŠÚKLu Zuzane Baťovej v čase, keď sa nakupovala ruská vakcína proti koronavírusu s menom Sputnik. Aj tu má Matovičová vysvetlenie. "Manžel sa vytočí a nedokáže sa kontrolovať vtedy, keď sa stretne s neprávosťou, nerozumnosťou, nezodpovednosťou a so zavádzaním. V tomto prípade pani Baťová nevyžadovala toľkú dokumentáciu od firmy Pfizer ako od Sputnika. Tak jedného vyzlečiem do spodnej bielizne a od druhého mi stačí fotka?" pýta sa rétoricky Matovičová.

Tá má tiež zvláštny hierarchický postoj aj k jednotlivým obávám, ktoré prinášajú tieto posledné mesiace. "Neobávam sa tak vojny ako dehonestácie hodnôt a našej mládeže, našej budúcnosti. Napríklad im vymývajú mozog zvrátenosťami – vraj pohlavím môžu byť tým, čo chcú. Len čakám, kedy sa niekto bude cítiť ako zvieratko či kameň, či ako v rozprávke – snehová vločka," priznala v rozhovore manželka ministra financií.

Oceňujem, keď gayovia a lesbičky nedávajú svoju náklonnosť najavo verejne

Tá na margo témy zmeny pohlavia ešte dodala, že nepozná človeka, ktorý by svojím spôsobom netrpel. "Mám kamarátov gayov aj kamarátky lesby a vážim si ich, že svoju orientáciu-sexualitu-intimitu nedávajú na verejnosť. Nik im neberie právo byť šťastnými so svojím partnerom, ale predsa tade cesta rozvíjajúcej sa spoločnosti s budúcnosťou nevedie. Preto podporujem klasické rodiny," priznala svoje hodnotové idey Pavlína Matovičová.

Matovičova Pavlínka sa okrem
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj, Topky/Vlado Benko Jr. )

Viac o téme: ManželkaIgor MatovičZuzana ČaputováPavlína Matovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu