Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Róbert P.: Na jeho veste našli stopy po krvi Kubašiaka

Róbert P. na súdnom pojednávaní.
Róbert P. na súdnom pojednávaní. (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Znalecké posudky z kriminalistickej biológie priťažili Róbertovi Petlušovi, údajnému vrahovi podnikateľa Jána Kubašiaka z Polomky.

Na veste a kukle bývalého policajta Petluša sa totiž našli stopy krvi zavraždeného, ktoré podľa znalcov vznikli pri streľbe. Na dnešnom pojednávaní pred Okresným súdom v Banskej Bystrici sa obžalovaný snažil výsledky posudkov spochybniť a vinu opäť odmietol. Petlušovi hrozí trest 25 rokov väzenia alebo doživotie.

Kubašiaka podľa obžaloby zavraždil vlani v novembri práve Petluš s pomocou bývalého policajta Róberta Červeňana a vtedy aktívneho policajta Juraja Roszíka. Roszík sa k účasti na prepadnutí podnikateľovho domu v Polomke priznal a v inom procese sa s prokurátorom dohodol na treste osem a pol roka väzenia. Róbertovi Červeňanovi hrozí trest sedem až 12 rokov vo väzení.

Pojednávanie na súde bude pokračovať popoludní; nie je vylúčené, že súd vynesie verdikt. Predtým by však mali ešte predniesť záverečné reči prokurátor a obhajoba.

Z objednania vraždy Kubašiaka polícia v inom procese obvinila jeho obchodného partnera Igora Šajgala. Šajgal, ktorý je podozrivý, že si vraždu objednal za milión korún, v minulosti spolupracoval s Kubašiakom pri obchode s pohonnými hmotami.

Vražda vzbudila pozornosť pre mafiánsky spôsob popravy a niekoľkodňovú policajnú akciu na zadržanie údajných vrahov. Všetci traja muži podľa obžaloby vtrhli prezlečení za policajtov do Kubašiakovho rodinného domu v Polomke, kde bola okrem majiteľa domu a jeho rodiny aj návšteva. Zviazaného podnikateľa vraj popravili strelou do hlavy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu