Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ukrajinci Medveckému nič nedarovali: Ostré slová za obliatu vlajku! Hnoj v parlamente, odkazujú mu ľudia

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Utorňajšie rokovanie v parlamente sa zrejme zapíše do histórie hanby. Poslanci predviedli výkriky, pískanie či oblievanie vodou. Práve to posledné si vyslúžilo obrovské množstvo kritiky.

Napätá schôdza v parlamente eskalovala do bitky s vlajkami a vodou, ministra Naďa v prejave vypískali (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Poslanec ĽSNS Andrej Medvecký spolu so svojím kolegom blokovali rečnícky pult a v rukách mali slovenskú vlajku. Po nejakom čase však prišla poslankyňa Jana Bittó Cigániková a poslanec Miroslav Žiak a pred slovenskú vlajku rozprestreli ukrajinskú - aj keď naopak. Medvecký vlajku spolu so Žiakom oblial vodou. Tým si vyslúžil množstvo kritiky, ale aj žiadosť o oficiálne ospravedlnenie Ukrajine. 

Drsný INCIDENT v parlamente: Poslanci ĽSNS obliali vodou vlajku Ukrajiny! Kollár ich vykázal, Naďa vypískali

Veľmi ostré slová si mohol prečítať aj na svojom profile na Facebooku. Tam na oblievanie ukrajinskej vlajky reagovali práve Ukrajinci. Upozornil na to aj Ján Benčík. "Na Facebookovom profile podpredsedu Kotlebovej ĽSNS, bitkára Andreja Medveckého, ktorý oblial ukrajinskú zástavu sa objavili komentáre ľudí z Ukrajiny, či Ukrajincov žijúcich na Slovensku. Kvôli zneucteniu ukrajinskej zástavy tam z ich strany, padali aj tvrdé slová. Medvecký následne zverejnil nemastné-neslané ospravedlnenie slovanským bratom z Ukrajiny, pravda okrem tých, ktorí podľa neho kolaborujú s USA a podľa neho si nezaslúžia ani štipku úcty," napísal Benčík.

"Ale diskusia aj tam v komentároch pokračuje v podobnom tóne. Nuž, ľahko je byť "hrdinom" v parlamente, kde aj vďaka ľahostajnosti jeho predsedu, nemá kto zasiahnuť proti ľuďom, ktorí si ho mýlia s krčmou IV. cenovej skupiny či s maštaľou. Trochu iné je to v konfrontácii s oprávnene rozhorčenými tvrdými chlapmi na sociálnej sieti s vidinou možného pokračovania aj mimo virtuálnej reality. Kto seje vietor, nemal by sa čudovať ak niekedy zožne búrku," dodal Benčík.

Andrej Medvecký
Zobraziť galériu (4)
Andrej Medvecký  (Zdroj: FB/Ján Benčík )
Andrej Medvecký
Zobraziť galériu (4)
Andrej Medvecký  (Zdroj: FB/Ján Benčík )
Andrej Medvecký
Zobraziť galériu (4)
Andrej Medvecký  (Zdroj: FB/Ján Benčík )

Viac o téme: VlajkaUkrajinaAndrej MedveckýJán BenčíkParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu