Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Prokurátor podal obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na konkurzného právnika Zoroslava Kollára Zobraziť galériu (2)
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na konkurzného právnika Zoroslava Kollára (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na konkurzného právnika Zoroslava Kollára a podnikateľa Tomáša Rajeckého.

Obžaloba sa týka troch skutkov v súvislosti s poskytnutím úplatkov za to, aby Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) umožnil bezproblémovú nelegálnu výrobu cigariet. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody od desať do 15 rokov. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

AKTUÁLNE Prokurátor podal obžalobu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR / KR PZ v Bratislave)

"Dnes podal prokurátor ÚŠP obžalobu na ŠTS Pezinok na obvineného Tomáša Rajeckého a Zoroslava Kollára za tri skutky z obdobia 2019 - do februára 2020 právne kvalifikované ako pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spáchaný formou účastníctva," priblížila hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, má ísť o poskytnutie úplatkov v stotisícoch eur za to, "aby KÚFS umožnil bezproblémovú nelegálnu výrobu cigariet, teda poskytol tzv. ochranu pred vyšetrovaním". Okrem desať až 15-ročného trestu im hrozí v prípade dokázania viny aj trest prepadnutia majetku.

"Potvrdzujem, že na ŠTS bola dňa 18. 1. 2022 podaná uvedená obžaloba. Vec bola pridelená zákonnému sudcovi, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Obhajca Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého Adrián Kucek podanú obžalobu nekomentoval, lebo ju ešte nemá k dispozícii. O podaní sa podľa jeho slov dozvedel z médií. "Nedošlo ani k riadnemu preštudovaniu vyšetrovacieho spisu, čo je podmienkou skončenia vyšetrovania," dodal s tým, že pokiaľ by za daných podmienok bola obžaloba podaná, došlo by k porušeniu práva na obhajobu jeho klientov.

Viac o téme: ProkurátorObžalobaTomáš RajeckýZoroslav Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu