Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mikuláš Č. čelí obžalobe zo šiestich trestných činov vraždy

Mikuláš Č.
Mikuláš Č.

PREŠOV – Na Okresnom súde v Prešove sa dnes bude rozhodovať o obžalobe a súdnej väzbe údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Č., ktorému sa kladie za vinu spáchanie a spoluúčasť na šiestich vraždách.

Ako uviedol pre agentúru SITA hovorca prešovských súdov Michal Drimák, obžalovaný sa ich údajne dopustil v období od septembra 1994 do júna 2000. Vyšetrovací spis v danej veci pozostáva zo 76 zväzkov a obsahuje okolo 10-tisíc strán. Pôvodne Krajský súd v Prešove predĺžil Mikulášovi Č. vyšetrovaciu väzbu do 1. apríla. Ak by nedošlo do tohto termínu k podaniu obžaloby, Mikuláš Č. by sa po uplynutí tejto lehoty dostal na slobodu.

Spolu s Mikulášom Č. sa pred okresný senát v Prešove dnes postavia aj ďalší dvaja obžalovaní - jeho švagor Jozef M. a bývalý obhajca Daniel M., ktorí sa podľa prokuratúry podieľali na vražde Mariána Karcela, kľúčového svedka v jednom z procesov proti Mikulášovi Č. Karcel bol v júni 2000 zastrelený 28 ranami zo samopalu. Jeho vraždu si podľa obžaloby objednal z väzenia Mikuláš Č. prostredníctvom oboch obžalovaných.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu