Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia zaklopala na dvere šíriteľke hoaxu: Žena len vyvalila oči! TOTO bola jej reakcia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: polícia, hoax)

BRATISLAVA – Svet spoza klávesnice a monitora je o niečom inom, ako ten reálny. Presvedčili sa o tom opäť aj policajti, ktorí zaklopali na dvere žene, ktorá na sociálnej sieti prezentovala zaručené tvrdenia o tom, ako sa chystá infikovanie ľudí koronavírusom prostredníctvom testov.

Polícia už včera upozornila na nahrávku šíriacu sa éterom, v ktorej ženský hlas hovorí okrem iného aj o tom, že od začiatku októbra majú byť paličky v testoch na zistenie koronavírusu infikované a takýmto spôsobom sa má účelovo ochorenie šíriť.

HOAX šírený éterom: Polícia hľadá majiteľku hlasu z nahrávky (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

 

Prešlo iba pár hodín a k téme majú zaujímavé pokračovanie. V komentári na sociálnej sieti totiž používateľka Kristína vyrukovala s veľmi podobným príbehom, tiež postaveným na "zaručených" informáciách. "Mne dnes kamarátka volala, čo robí v BA nemocnici, že testy sú od 1. 10. napustené Covidom. Očkovaných budú liečiť ivermectinom a neočkovaných ako doteraz, len kyslíkom ako doteraz. Banda špinavá," píše sa v statuse, na ktorý políciu upozornili viacerí ľudia.

Polícia zaklopala na dvere
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

 

Muži zákna sa autorku preto rozhodli vyhľadať a zabúchať jej na dvere. Ako prezradili, žena na nich len vyvalila oči. "Ako reagovala Kristína, keď ju osobne navštívili policajti, aby si overili jej "zásadné" informácie? Vyhovorila sa práve na audionahrávku! Takže žiadna kamarátka jej nikdy nevolala. Všetko si len vypočula v jednej hoaxerskej skupine," opísali jej reakciu.

Žena celú vec vysvetľovala tým, že sa domnievala, že môže ísť o reálnu informáciu, a preto status zverejnila.

 

Viac o téme: HoaxPolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu