Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

S pomocou Morave prichádza Devínska Nová Ves i Staré Mesto

(Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Bratislavská Devínska Nová Ves sa obracia na svojich obyvateľov s prosbou o pomoc pre zasiahnuté obce a mestá na Morave po štvrtkovej (24. 6.) ničivej búrke. Mestská časť Staré Mesto vyšle v nedeľu (27. 6.) pomoc - niekoľkých dobrovoľných hasičov. Informujú o tom na sociálnej sieti.

"Momentálne je podľa našich informácií zo zasiahnutej oblasti najviac potrebná balená pitná voda a trvanlivé potraviny. Ďakujeme za prejavenie akejkoľvek solidarity a pomoci," napísal starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír.

Obyvatelia, ktorí chcú pomôcť, majú kontaktovať dohľadové centrum v mestskej časti, ktoré zbierku spolu s dobrovoľným hasičským zborom (DHZ) organizuje. Urobiť je tak potrebné čo najskôr, respektíve do večera. "Naša pomoc bude následne distribuovaná do Hodonína, kde koordinačný štáb sústreďuje pomoc pre postihnuté oblasti," doplnil Krajčír, ktorý zároveň v mene všetkých obyvateľov mestskej časti vyjadril sústrasť rodinám obetí.

Pomoc v spolupráci s DHZ ponúklo Hodonínu aj bratislavské Staré Mesto. "V týchto okamihoch sa dolaďujú detaily a povolenia a v nedeľu do oblasti vyrazia pomáhať štyria staromestskí dobrovoľní hasiči," priblížila samospráva.

Oblasť Břeclavska a Hodonínska na južnej Morave zasiahli vo štvrtok večer silné búrky, ku ktorým sa pridalo aj tornádo. V dôsledku nepriaznivého počasia zomrelo najmenej päť ľudí. Zranenia utrpeli stovky ľudí. Obce hlásia poškodenie stoviek domov. Podľa českých médií išlo o najničivejšie tornádo v Európe od roku 2001.

Viac o téme: BratislavaDevínska Nová VesMoravaStaré Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu