Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Blato siaha Sabinovčanom až po členky

Zuzana Ondková tlačí kočík cez blatistú ulicu.
Zuzana Ondková tlačí kočík cez blatistú ulicu. (Zdroj: Nový Čas)

SABINOV - Denne sa brodia po členky v blate. Obyvatelia niekoľkých ulíc sabinovskej štvrte Orkucany sa s týmto problémom boria už tri mesiace. Odkedy začali v tejto časti mesta budovať kanalizáciu, pred dom vychádzajú zásadne len v gumákoch.

„Kočík, v ktorom vozím syna, sa mi zabára do rozmočenej hliny. Kým prejdem cez ulicu, vyzerá ako autokrosová bugina,“ rozhorčene vraví Zuzana Ondková z Višňovej ulice. So sťažnosťou sa obrátila aj na vedenie mesta.

„Odpovedali mi, že mestský úrad na problémy neustále upozorňuje investora - Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť aj zhotoviteľa stavby. Za tri mesiace sa však vôbec nič nezmenilo,“ vysvetľuje mladá mamička. Ďalší obyvatelia Orkucian riešia tento problém svojským spôsobom. Na ulicu vyjdú v gumákoch a v ruke si nesú topánky. „Chodievam do Prešova k lekárovi na rehabilitácie. Keby som sa neprezúval, vyzeral by som tam ako bezdomovec,“ poznamenal Sabinovčan Martin Lejko.

Výstavbu kanalizácie obyvatelia Orkucian vítajú, ale takto si ju nepredstavovali. „Do ryhy, ktorú v ceste kvôli kanálu urobili, sypú v niektorých častiach obce len nejaký prach, alebo čo to je. Počas dažďov z toho vzniká mazľavá hmota, po ktorej tu chodíme, ako keby sme boli kdesi na divokom západe. Na uliciach, kde do ryhy nasypali kamienky, taký problém nevznikol,“ upozorňuje Peter Petruš.

Podľa Jozefa Majtnera, vedúceho výstavby na Mestskom úrade v Sabinove, je chyba v dodávateľovi stavby. „Dlhodobo na tento stav upozorňujeme. Na posledných rokovaniach sme však boli dôraznejší. Na uliciach sa majú objaviť mechanizmy, ktoré povrch ciest v Orkucanoch očistia,“ sľúbil obyvateľom tejto sabinovskej štvrte J. Majtner.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu