Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vzbura v klube OĽaNO: Pročko po vymenovaní Kovaříka soptí: Mikulec mu síce verí, ale ja nie!

Jozef Pročko neskrýva svoje sklamanie po vymenovaní Kovaříka. Zobraziť galériu (4)
Jozef Pročko neskrýva svoje sklamanie po vymenovaní Kovaříka. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Po tom, ako včera vo večerných hodinách minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) definitívne vymenoval do funkcie nového policajného prezidenta, ktorý po dočasnom pôsobení zostáva Peter Kovařík, v klube OĽaNO to začalo vrieť. Konkrétne je to bývalý zabávač a súčasný politik obyčajných ľudí Jozef Pročko, ktorý problém s Kovaříkom neskrýval už pred vymenovaním, no teraz neskrýva svoj hnev.

Mikulec včera večer vymenoval vo štvrtok za prezidenta Policajného zboru (PZ) Petra Kovaříka. Minister to oznámil vo štvrtok večer. Mikulec deklaroval, že si za svojím rozhodnutím stojí a nezmení ho žiadna správa na sociálnej sieti. "Verím, že toto rozhodnutie bude postupom času vnímané ako správne rozhodnutie, ktoré prispeje k tomu, že sa zvýši dôveryhodnosť občanov v políciu," vyhlásil. Rovnako verí, že policajti dostanú všetko to, čo k svojmu výkonu práce majú mať. Funkcia šéfa polície je podľa ministra najmä o zodpovednosti.

Vzbura v klube OĽaNO:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)
 


Minister vnútra neváhal, policajného prezidenta vymenoval rýchlo: Vo funkcii ostáva Kovařík


Pročko je rozčarovaný a prekvapený

Po tom, ako sa tak stalo sa ozval člen klubu OĽaNO a bývalý zabávač Jozef Pročko, ktorý svoj nesúhlas s osobou Kovaříka vo funkcii prezidenta PZ už dlhšie neskrýva. Tu však jeho podozrenie nekončí a ukazuje na ministerstvo vnútra, ktoré má v rukách samo OĽaNO. "Kovařík je Smerohlasácke víťazstvo. To ale nie je jediný problém MV. Sú ďalší nominanti Smeru ktorí nám naďalej riadia políciu a iné inštitúcie. Roman Mikulec tvrdí že im verí. Ja nie," hromží Pročko, ktorý zdieľal aj jeden z internetových vtipov.

Vzbura v klube OĽaNO:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Jožo Pročko - stránka)


Nezhody v koalícii? Pročko je s výberom policajného prezidenta nespokojný! Kovařík bol len zásterka


Odpor mal už pred vymenovaním, po výsluchu

Jeho nesúhlas však nie je novinkou. Jeho problémy s osobou samotného Kovaříka prezentoval ešte pred vymenovaním po výsluchu kandidátov na túto pozíciu. "Preto som a budem proti tomu, aby ľudia ako Peter Kovařík boli vymenovaní do funkcie policajného prezidenta SR. Aby takíto ľudia pracovali na ministerstve vnútra. Minister nemusí vymenovať prezidenta," veril ešte do poslednej chvíle Pročko.

Vzbura v klube OĽaNO:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Jožo Pročko - stránka)

Viac o téme: NesúhlasPeter KovaříkOĽaNOJozef PročkoRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu