Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ľudská fantázia nemá hranice! Pozor na satirickú stránku: Neuveriteľné, koľko ľudí hľadá svoj čip

(Zdroj: TASR – Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Už predseda ĽSNS hovoril o tom, že príchodom vakcín začnú ľudí čipovať. Podľa neho totiž môžu obsahovať nanočipy, ktoré nám spolu s očkovacou látkou pichnú do tela. Tomuto hoaxu uverilo množstvo ľudí.

Tomu, že pomocou vakcín alebo aj testov nás vlastne čipujú, uverilo množstvo ľudí. Myšlienkou sa inšpirovali aj ľudia, ktorý stoja za stránkou micro-chip.sk, na ktorej po zadaní svojho mena a priezviska zistíte, či už ste začipovaný alebo sa to na vás len chystá. Stránka je navštevovaná tisíckami ľudí. 

KORONAVÍRUS Asociácia nemocníc: Zdravotnícky systém sa musí zomknúť, vláda by mu mala pomôcť

Upozornila na ňu aj polícia na sociálnej sieti, kde vyvracia hoaxy. "Upozorňujeme na stránku "micro-chip.site", kde si po zadaní vášho mena môžete "overiť", či ste začipovaný, respektíve kedy budete. Samozrejme, že ide o úplný blud. Vyskúšali sme meno "Karol Korona". Podľa výsledku ho čaká čipovanie do konca roku 2025. Rovnaký dátum vyšiel aj na iné vymyslené mená. Takáto stránka môže existovať z jedného z nasledovných troch dôvodov: - zbiera skutočné mená osôb na ich prípadné zneužitie - zbiera mená osôb, aby si z nich napokon vystrelila, že uverili hoaxom o čipovaní - snaží sa podporiť dezinformácie o čipovaní svojou existenciou," uviedla polícia. 

DATABÁZA ČIPOVANÝCH ĽUDÍ: TÁTO STRÁNKA MÔŽE BYŤ PODVODNÁ, ALEBO SI Z VÁS VYSTRELÍ Aktualizácia: Po publikovaní nášho...

Uverejnil používateľ Hoaxy a podvody - Polícia SR Štvrtok 7. januára 2021

Pravdou však je, že ide o satirickú stránku, ktorá po policajnom statuse na svoj web pridala aj oznam, že skutočne ide o satiru a rovnako upozorňuje aj na dôležitosť očkovania. Polícia po tomto svoj status upravila, no naďalej upozorňuje, že počet ľudí, ktorí si takto cez stránku nechali "overiť" svoj čip, vypovedá o tom, že medzi ľuďmi stále vládne veľká miera viery v dezinformácie. 

Viac o téme: HoaxPolícia KoronavírusČipovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu