Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Internetom sa šíri ďalší HOAX: Lekári z ružinovskej nemocnice neležia kvôli očkovaniu na ARE!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty images, TASR/Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA – Sociálnymi sieťami kolujú ďalšie nepravdy o očkovaní proti novému koronavírusu. Tvrdenia, že doktori pôsobiaci v ružinovskej nemocnici skončili po druhej vakcíne na ARE, rázne poprela polícia aj Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.   

Rezort zdravotníctva na svojej sociálnej sieti zdieľal príspevok polície, ktorá bojuje proti hoaxom. Aktuálne sa šíri falošná správa o lekároch, ktorí mali po druhom podaní očkovacej látky skončiť na ARE.

Šíri sa ďalší HOAX: Kolujú nepravdivé štatistiky o počte úmrtí v roku 2020

„Slovenským facebookom koluje "zaručená správa" o tom, že doktori z Univerzitnej nemocnice v Bratislave - Ružinove sa majú po druhom podaní vakcíny veľmi zle. Obaja sú v nemocnici jeden z nich je má byť dokonca na ARE. Okrem toho majú mať 4 zdravotné sestry vysoké horúčky,“ upozornili ochrancovia zákona.

Internetom sa šíri ďalší
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

K dezinformácii sa vyjadrila aj samotná nemocnica, ktorej stanovisko zdieľal rezort zdravotníctva. „Univerzitná nemocnica Bratislava sa vyhradzuje voči tvrdeniam, ktoré sa objavili na sociálnej sieti o tom, že naši lekári, ktorí boli v tomto statuse menovaní, skončili na ARE po druhom očkovaní. Je to klamstvo a lekári, ktorí boli v tomto hoaxe menovaní, zvažujú trestné oznámenie,“ oznámila UNB.

Nemocnica reagovala aj na zmienku o štyroch zdravotných sestrách, ktoré údajne mali po druhom očkovaní vysoké horúčky. „Nevieme sa k tomuto vyjadriť, pretože autor tohto hoaxu nešpecifikuje, o ktorú nemocnicu ide. Tu by sme ale chceli zdôrazniť, že horúčka je bežný vedľajší účinok očkovania, v žiadnom prípade sa nejedná o nič neobvyklé, z čoho by mali mať ľudia strach. Medzi našimi zdravotníkmi je o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 skutočne vysoký záujem, pretože si uvedomujú, že očkovanie je v pandémii najúčinnejším opatrením.“

Jeden z lekárov v komentári potvrdil falošnú správu

Doktor Mráz na sociálnej sieti dokonca okomentoval hoax, v ktorom sa zneužíva jeho meno. Uviedol, že ide o "nepravdivé informácie" a "ďalší postup bude riešený políciou".

Internetom sa šíri ďalší
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Prečo ľuďom hrabe?)

Viac o téme: SlovenskoOčkovanieHoaxCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu